İskenderun’un Mekansal Gelişimine Estetik Katacak Çalıştay düzenleniyor

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mimarlık Fakültesi ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) İş birliğinde 24 Mayıs 2019 tarihinde İskenderun Teknik Üniversitesinde düzenlenecek olan İskenderun Mekansal Gelişim Çalıştayı’na tüm İskenderun halkı davet edildi.

İskenderun Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası  işbirliğinde 24 Mayıs 2019 tarihinde ‘İskenderun Mekansal Gelişim Çalıştayı’ düzenlenecek.

İskenderun Teknik Üniversitesi Mekansal Gelişimi Çalıştayı Düzenleme Kurulu üyeleri çalıştay öncesi  bir araya gelerek, İskenderun’da örnek teşkil edecek bir çalıştay düzenlenmeyi hedefliyorlar.

İskenderun’un  mekansal gelişimine estetik katacak bir çalıştay olması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten  İskenderun Teknik Üniversitesi  Dekan Vekili ve  Çalıştay Düzenleme Kurulu üyesi Prof.Dr. Ayhan Demirhan; “Bilindiği üzere İskenderun güçlü ekonomisi, sosyal kültürel zenginlikleri , Çevre ve Turizm değerleri ile Doğu Akdeniz Hinterlandının önemli bir odak noktasıdır. Böylesine önemli kaynak değerlere sahip ‘İskenderun’da son yıllarda hız kazanan nüfus artışı, hızlı kentleşme gibi faktörler doğal ve yapılı çevre üzerindeki etkilerini giderek artırmaktadır. Bu Çalıştayın düzenlenmesi fikrinin çıkış noktası ‘İskenderun’da sürdürülebilir bir mekânsal gelişimin şartlarını kentin tüm aktörleriyle tartışarak ortaya koymak’tır. Bu bağlamda İskenderun Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi olarak bulunduğumuz bölgenin ve kentimizin mekânsal planlama ve tasarımına katkı sunma sorumluluğumuzun farkındayız ve bu Çalıştayı düzenlemenin heyecanı içindeyiz. Çalıştayın sunumlar bölümünde; konuşmacılar kentin geçmişten günümüze mekânsal gelişiminin nasıl olduğu ve gelecekte nasıl olması gerektiği üzerine bilgi, deneyim ve önerilerini  paylaşacaktır. Değerlendirme bölümünde, mimar, şehir plancı, peyzaj mimarı gibi  mekan ve fiziksel çevre üzerinden kenti sorgulayan meslek disiplinlerinden katılımcıların yanı sıra, kenti oluşturan diğer ilgili aktörlerin fikirlerini paylaşmalarını bekliyoruz. Bu fikirlerin kentin mekânsal gelişimi için yol gösterici, kente vizyon sunan  nitelikte bir Çalıştay sonuç bildirgesine dönüşmesini hedefliyoruz. Yerel yönetimleri, sivil toplum kuruluşlarını, meslek odalarını, uzman ve akademisyenleri kente değer katan önemli paydaşlar olarak görüyor ve ortak bir platformda tartışma ortamı oluşturarak, çözüm odaklı sonuçlar ortaya konmasını  önemsiyoruz. İskenderun Teknik Üniversitesi’nde düzenlenecek olan Çalıştayın verimli geçmesini dileyerek tüm İskenderunluları etkinliğimize davet ediyoruz” dedi.

İskenderun Teknik Üniversitesi  Mekansal Gelişimi Çalıştayı Düzenleme Kurul üyeleri  şu isimlerden oluştu: İskenderun Teknik Üniversitesi  Dekan Vekili Prof.Dr.Sefa Ayhan Demirhan, Doç.Dr.Elif Sert Bozdoğan, Dr.Öğretim Üyesi Sinem Özyurt Ökten, Dr.Öğretim Üyesi Onur Güngör, Dr.Öğretim Üyesi Gülay Tokgöz, Dr.Öğretim Üyesi Asuman Aysu, Dr.Öğretim Üyesi  Nazmiye Öztürk, Öğr.Gör.Müfit Tennioğlu ve Arş.Gör. Melisa Diker.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>