KARDEŞLİK SOFRASI BELEN’DE KURULDU

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Büyükşehir Belediyesinin 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayı münasebetiyle her yıl il genelinde kurduğu kardeşlik sofralarının son durağı Belen oldu.

Ramazan ayının maneviyatını Hatay halkı ile bir arada yaşamak isteyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Belenli hemşehrileri ile kardeşlik sofrasında bir araya geldi.

15 Mayıs Çarşamba günü Belen’deki pazar alanında kurulan sofraya Başkan Savaş ile birlikte Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sevgi, saygı, rahmet ve bereket çerçevesinde kurulan kardeşlik sofrasında bir araya gelen Belenliler oruçlarını dualar eşliğinde açtı. İftarın ardından eski Ramazanların kültürünü yaşatmak adına sahnelediği geleneksel Türk tiyatrosundan örneklerle vatandaşlara unutamayacakları bir gece yaşatan HBB Şehir Tiyatrosu, gölge oyunu, meddah, orta oyun, Aşuk ile Maşuk, köçek ve mani gösterileri ile izleyenlerden, özellikle çocuklardan büyük beğeni topladı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>