ASTIMI KONTROL ALTINA ALABİLİRSİNİZ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

‘7 Mayıs Dünya Astım Günü’ kapsamında bilgilendirmede bulunan İskenderun Gelişim Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Zuhur, mevsimsel değişiklik, alerjik ve çevresel faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan astımın doğru tedaviyle kontrol altına alınabileceğini açıkladı.

Dünya geneli 300 milyon insanın, Türkiye’de ise yaklaşık 12 erişkin ve 8 çocuktan birinin astım hastası olduğunu belirten Uzm. Dr. Çiğdem Zuhur, “Astım, akciğerde bulunan hava yollarında daralmaya neden olan kronik bir hastalıktır. Astım, tekrarlayan nefes darlığı, hırıltı, göğüste baskı, öksürük gibi belirtilerle kendini göstermektedir. Astımın tedaviyle kontrol altına alınması gerekmektedir. Verilen ilaçların doğru tekniklerle, düzenli kullanılması önem teşkil etmektedir” dedi.

“Astımdan korunmanın yolları”

Astımı tetikleyen faktörler hakkında bilgi veren Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Zuhur, “Mevsim değişiklikleri, hava kirliliği, sigara, polenler, viral enfeksiyonlar, havasız ortamlar, astımı arttıran etmenlerdir. Bunun yanı sıra astım için beslenme de, önemli rol oynamaktadır. Aşırı tuz tüketimi, alkol tüketimi yine astımı tetiklemektedir. Astım, kronik bir hastalıktır ve tedavinin yanı sıra astım krizinden korunmak için mutlaka önlem alınması gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>