KARAYOLU GÜVENLİĞİ VE TRAFİK HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi,Hatay İl Emniyet Müdürlüğü ve Hatay İl Jandarma Komutanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen ve “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganı ile sürücü, yolcu ve yayaların trafik güvenliği duyarlılıklarının arttırılmasında önemli bir araç olan “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası” dolayısı ile 4 Mayıs Cumartesi günü Primemall Alışveriş Merkezi’nde etkinlik düzenlendi.

Gerçekleştirilen etkinliğe Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoglu, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Muhammed İkbal Polat, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aziz Fatih Yılmaz, İl Emniyet Müdürlügü, İl Jandarma ve Karayolları ekipleri, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlara trafikle ilgili bilgilendirici broşürler, çocuklara da cesitli hediyeler dağıtıldı.
Ayrıca Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, trafik kazalarında can kaybının önüne geçebilmek amacıyla vatandaşlara similasyon aracını tanıtarak,emniyet kemerinin de trafikteki önemini uygulamalı olarak gösterdi.

Programın devamında trafik kurallarına uyarak örnek davranış sergileyen tır şoförü,otobüs şoförü, okul servis şoförü , taksi şoförü, kamyon şoförü ve ambulans şoförlerine plaket takdim edildi.

“İSTATİSTİKLERE BAKTIĞIMIZ ZAMAN MEYDANA GELEN KAZALARIN % 87’Sİ SÜRÜCÜ HATASI SEBEBİYLE OLUŞMUŞTUR”

Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoglu yaptığı açıklamada, “2018 yılında 1 milyon 200 bin trafik kazası meydana gelmiş. Yapılan istatisliklere baktığınız zaman meydana gelen kazaların %87’si sürücü hatası sebebiyle oluşmuştur. Bu bize şunu gösteriyor, biz sürücülerimizi iyi eğitmeliyiz ve onları hem kendi canları hem de taraf olabilecekleri kazada meydana gelebilecek can kayıpları hususunda vicdanlarını harekete geçirmemiz gerekiyor. Hız yapmak ve trafik kurallarını ihlal etmek insanların hayatlarına mal olduğu gibi birçok haneye de ateşin düşmesine sebebiyet veriyor” dedi.

Yetkililer, Karayolu Güvenligi ve Trafik Haftası dolayısı kutlamaların tüm hafta boyunca il genelinde çeşitli etkinlikler ile kutlanacağını bildirdi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>