“ORMANLARIMIZI YENİDEN CANLANDIRIYORUZ” Fidan Dikim Etkinliği

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Tema Vakfı Hatay/Arsuz İlçe Temsilciliği,Arsuz Kaymakamlığı, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ve İlçe Orman Şefliği önderliğinde ağaçlandırma çalışması Haymaseki Köyü’nde 2018 yılında yanan orman bölgesinde gerçekleştirildi.

Fidan dikim etkinliğine Uluçınar İlkokulu, Hacıahmetli İlkokulu, Arpaçiftlik İlkokulu, Haymaseki Ortaokulu, Gökmeydan İlkokulu, Karaağaç Pamuk Kreş öğrencileri, öğretmenleri ve idarecileri katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünü’nün desteklediği etkinliğe yaklaşık 200 doğasever katıldı ve 250 den fazla fidan toprakla buluşturuldu.

Faaliyet ile ilgili Tema Vakfı Arsuz İlçe Temsilcisi Kübra YILDIZ; “Amacımız hem ağaçlandırma çalışması yapmak hem de çevre sorunlarına ve doğaya dair bir farkındalık oluşturabilmek” dedi.

İlçe Orman Şefi Eyyüp KARAGÖL ; “Hedefimiz doğa ve çevre diyerek bir araya geldik ve bu etkinliği düzenledik, yaşadığımız çevreye sahip çıkmak ve gelecek nesillere örnek olmak istedik. Bu fidanlar sizlerin ve ülkemizin geleceği olacak. Ülkemiz güzelleşecek. Hep birlikte yeşil bir ülkede, temiz hava soluyarak yaşayacağız. Büyüdüğünüz zaman ‘Bu fidanı ben dikmiştim’ diyerek onur duyacaksınız. Çocuklarınıza da bu fidanları birer ağaç olarak gururla göstereceksiniz” dedi. ” dedi ve katılımcılara teşekkür etti. Ayrıca etkinliğe katılan öğrencilere fidan dikiminin nasıl yapıldığını uygulamalı olarak anlattı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>