MÜSİAD,Türk ve Arap iş dünyasını Hatay’da buluşturdu

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından 6. sı Hatay şubesince düzenlenen ‘Türk Arap İşadamları İstişare Toplantısı’nda Türk ve Arap iş dünyası temsilcileri bir araya geldi.

20 Mart 2019 Çarşamba günü saat 18.30’da Antakya Anemon Otel’de gerçekleşen toplantıya Hatay Valisi Sn. Rahmi Doğan, IBF Başkanı Sn. Erol Yarar, Başkan Yardımcısı Sn. Gazi Mısırlı, DOĞAKA Genel sekreteri Sn. Onur Yıldız, KOSGEB İl Md Sn. Hayrettin Çevik, İŞ KUR İl Md Sn. Ziya Yüksel, SGK İl Md Sn. Hamit Bal, 200 e yakın Arap dünyasından iş adamının yanı sıra MÜSİAD Hatay Şube üyeleri, Genç MÜSİAD Üyeleri ve iş dünyasından misafirler katılım sağladı.

Program, gündüz bölümünde İskenderun ilçemizde yapılan kahvaltılı dost meclisi toplantısı,akabinde ticaret ve sanayi odası ziyareti,İskenderun Kaymakamlığı ziyaretleri ve ilimizin ileri gelen yatırımcı iş adamlarımızın ziyaretleri ile başladı.Akşam üzeri basına kapalı şekilde Müsiad üyelerinin katılımı ile Kurucu başkanımız Erol Yarar beyin konuşmacı olarak katıldığı ‘’Müsiad Kuruluş Amacı ve Miyonu’’sunumundan sonra akşam bölümünde geniş katılımlı panel programımızla devam edildi.

Moderatörlüğünü ve tercümanlığını IBF Başkan Yardımcısı Sn.Gazi Mısırlı’nın yaptığı programda,Kısa bir bölge analizi ve program bilgilendirmesi yapan Sn.Gazi Mısırlı’nın ardından söz alan IBF Başkanı Sn.Erol Yarar,Konuşmasında şunlara değindi.

“MÜSİAD’ın Ayak Basmadığı Kıta Kalmadı”dedi.

IBF Başkanı Sn. Erol Yarar ‘Arap coğrafyasında yaşamanın, iş yapmanın birlik olamamaktan doğan zorluklarından ve bu zorlukların üstesinden gelebilmenin birlik ve beraberlikten, birlikte iş yapabilmekten geçtiğine değindi. Sıcak savaşların yerini artık ekonomik savaşların aldığını ve ekonomik olarak güçlü olmanın bu coğrafyada ne denli önemli olduğundan bahsetti. Allah bizleri böyle bir ortamda karşılaştırdı. İnşallah muhacirle ensarın kaynaşması gibi biz de kaynaşırız. Biz, bu manevi duyguyla sizlerle kaynaşmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Şu zamanda ülkemizin ve insanlarımızın Ensar olma vazifesini büyük bir özveri ile yerine getirdiğini ve bunun Allah katında ne denli önemli olduğuna değinen Sn.Yarar, Müslüman olmanın ve Müslüman gibi yaşamanın, ticaret yapmanın kazançlarından bahsettiği konuşmasında Müslümanların birbirleri arasındaki ticaretin artırmanın vurgusunda bulundu.6.cısı ve sonuncusunun Hatay da gerçekleştirilen bu programların zirvesinin 13 Nisan da 600 iş adamı ile İstanbul’da gerçekleşeceğini belirtti.

MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Sn. Abdullah Bozatlı konuşmasında şunlara değindi..

‘Konuşmamım başında Geçtiğimiz Cuma günü Yeni Zelanda’da gerçekleşen saldırı hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu kalleş saldırıyı şiddet ve nefret ile kınıyoruz. Avrupa’da veya Amerika’da benzer bir olay yaşandığı zaman islamı terör ile bir araya getirmek için her yola başvuranların bu zalimlik karşısında bu terördür bile dilleri varmıyor. Buna maalesef hepimiz şahit oluyoruz.

Ne kadar birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu ve ne kadar hep birlikte Allah’ın ipine sarılmamız gerektiğini bir kez daha gördük.

Küfür tek bir millettir. Biz Müslümanlar olarak küfrü kâfiri bilmeyiz, uyanık olmak zorundayız.

Bugün ticaret savaşlarının tam ortasındayız. İktisadi olarak kazanmak zorundayız. Eğer biz üretim ve ticaret cephesini boş bırakırsak yeni dönemin bütün modern savaşlarını da kaybetmeye mahkûmuz. Bu yüzden aramızda sıkı bir ittifak ve sevgi birliği tesis etmek zorundayız.

İslam dünyasının en büyük derdi birlik olamamaktır. İşte tamda bu sebepten dolayı 1990 yılında bu dert ile dertlenen 12 Genç iş adamı İslam dünyasındaki iş adamlarını bir araya getirmek ve iktisadi zayıflığı gidermek için MÜSİAD’ın kurmuştur. Durmadan, Yılmadan,Vazgeçmeden çalıştılar.Aradan 29 yıl geçti.O gün küçücük bir ofiste portakal sandıkları üzerinde kurulan MÜSİAD Bugün Türkiye’de 86 noktaya,91 Ülkede 221 noktaya ulaştı.11000 i aşkın üye sayısına,60000 i aşkın işletme ve 1.600.000 aşkın istihdam sayısına ulaştı.Dünyada ayak basmadıkları yer bırakmadılar ve MÜSİAD dünyanın en saygın ve önemli iş adamı derneklerinden birsi olmayı başardı.

İş te 12 Genç iş adamının kurduğu MÜSİAD’ın kadim kurucu başkanı sn. Erol Yarar Bey bugün bizim ile beraber. Allah sizden ve bu zorlu yolda emeği geçen fedakâr insanlardan razı olsun.

Kıymetli Arap iş adamı misafirlerimiz aranızda her kim ticaret ile uğraşıyorsa o kişi bilsin ki MÜSİAD’ın kapısı ona sonuna kadar açıktır. MÜSİAD onun evidir. Hepiniz evinize hoş geldiniz.’ Konuşmama son verirken kıymetli valimiz sayın Rahmi Doğan beyefendiye bizi her zaman destekledikleri için çok teşekkür ederim dedi.

Hatay Valimiz Sn. Vali Doğan ise, kaynaşma ve tanışma toplantısının Hatay İlimizde de yapılması öneminden ve önemsediklerinden bahsederek Hatay hakkında genel bilgiler verdi. Hatay’a yatırım ve iş birliği ile katkıda bulunacakların her zaman destekçileri olacaklarını belirtti.

Protokol konuşmaları ardından plaket töreninin yapıldığı program, toplu fotoğraf çekimi ve stantların gezilmesi ile sona erdi. Programda B2B görüşmelerinin yapıldığı alanlar oluşturularak Türk-Arap iş adamlarının işbirliği ortamı da sağlandı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>