Antakya Defne Rotary Kulübü Meslek Hizmet Ödülü Tıp Literatürüne Giren Doç. Dr. Gazi Huri’ye Verildi.

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Antakya Defne Rotary Kulübü 2018-2019 Dönemi Meslek Hizmet Ödülü; Antakyalı Bilim İnsanı, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Gazi Huri’ye verildi.

 Antakya Defne Rotary Kulübü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Meslek Hizmet Ödülü’ töreni Savon Otel’de yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı Volkan Ekmekçi; çalışmalarını bilimin ışığında sürdüren Huri’nin, topluma eşsiz fayda sağladığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

Bir düşünür der ki; “Kendimiz için yaptıklarımız bizimle birlikte ölür. Dünya ve başkaları için yaptıklarımız ise sonsuza dek yaşar. Biz bütün ışığa sahibiz, yapmamız gereken tek şey; düşüncelerimizi pratiğe dökmek.” İşte  bugün “insanlığa ve bilime hizmet üstüme vazife!” diyen çok seçkin bir bilim insanına meslek hizmet ödülü veriyor olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum.”

Kemik boyunun uzatan icadıyla tıp literatürüne giren Doç. Dr. Gazi Huri yapmış oldugu konuşmada duygularını şöyle dile getirdi:

“Doğduğum, havası, suyu ve muhteşem yemekleri ile büyüdüğüm, dostlukları ile güçlendiğim ve kültürü ile olgunlaştığım, beni bir Dünya vatandaşı yapan, Sevgili Antakya’mın çok değerli  dostları;

konuşmamın başında benim için manevi değeri çok yüksek olan bu ödülü bana layık gördükleri için çeyrek asirdir insanlığın yararına hizmet etmeyi kendine ilke edinmiş Antakya Defne Rotary Kulübü’nun basta değerli başkanı Sayın Volkan Ekmekçi olmak üzere, tüm Defne Rotary Klubu üyelerine sonsuz şükran ve saygılarımı sunarım. Ayrıca bugünlere gelmemde çocukluğumdan beri ilham ve azim kaynağım olan sevgili anneme ve sevgili babama, gece gündüz demeden, her turlu yoğunluğumu hoşgörü ile karşılayıp bana her zaman destek olan değerli esim Pınar ve yaptığı Antakya kahveleri ile beni devamlı dinç ve enerjik tutan kızım, prensesim Alin’ e de çok teşekkürler. Tabii ki beni bu onurlu günümde yalnız bırakmayan, kendisi de bir Hacettepeli olan sevgili kayinpederim Esat Yilgor, değerli ailem ve çok kıymetli dostlarim..Iyi ki varsınız. Cok teşekkürler…”

Huri’ye ödülünü UR 2430. Bölge Güvernör Yardımcısı Süleyman Çolakoğlu  ve  Kulüp Başkanı Volkan Ekmekçi takdim etti.

Aynı gece; Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esat Yılgör’ün de “Sevgi” temalı yapmış olduğu konuşma, konuklar tarafından büyük beğeni topladı.

Gazi Huri kimdir?

Hacettepe Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Ögretim Üyesi ve Doç. Dr. Gazi Huri, 2003 ylında Ankara Universitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2003-2008 tarihleri arasinda Hacettepe Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda Ortopedi Uzmaligini aldı. 2012- 2014 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde Johns Hopkins Universitesi Spor Cerrahisi ve Omuz Cerrahisi Kliniği’nde çalıştı. Ulusal ve Uluslararası birçok ortopedi derneği aktif üyeliği bulunan Dr.Gazi Huri, Avrupa Ortopedi Federasyonu’na (EFORT) bağlı”Federation of Orthopaedics Traniees in Europe (FORTE)” (Avrupa Genç Ortopedi Federasyonu) başkanlığını yürütmektedir.

Kendi uzmanlık alanında yaptığı çalışmalarla birçok ulusal ve uluslararası ödüle layık görülmüş olup çok sayıda yurt ici ve yurt dışı yayınları bulunmaktadır

2018 TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsani (GEBİP) Ödüllü bilim insanı olan Huri; kemik boyunu günde 1 milimetre ve toplamda 4 santimetreye kadar uzatan icadı ile uluslararası patent alarak, adını tıp literatürüne yazdırdı.”Hareketli kemik plağı” adı verilen yeni nesil implant ile hayvan deneylerinde başarı gösteren Huri’nin geliştirdiği bu teknoloji, Avrupalı ve Amerikalı bilim insanları arasında da büyük ilgi uyandırdı.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>