Cumhur İttifakı Adayı İbrahim Güler’den Lütfü Savaş’a bomba cevap:HATAY’I KÖYE ÇEVİRDİ, TECRÜBELİ HALİ BU İSE…

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

İbrahim Güler’den  Lütfü Savaş’a bomba cevaplar; “Neredeyse doğduğu günden bu yana Belediye Başkanı olduğunu iddia eden Sn Lütfü Savaş, ne yazık ki Hatay’ı  büyük bir köy haline dönüştürmeyi başardı. Tecrübeli olduğunu iddia ediyor, tecrübeli hali bu ise tecrübesiz halini düşünmek dahi  istemiyorum.”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cumhur İttifakı Adayı İbrahim Güler, Mazman Medya’da Mithat Öztürk’le Günışığı Programı’nın konuğu oldu, Hatay’ın gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘’Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkiye’miz hedeflerine güçlü bir şekilde ulaşacak’’ sözleriyle başlayarak merak edilen tüm soruları açık yüreklilikle  yanıtlayan Güler, “Belediyecilik anlamında Hatay her geçen gün kan kaybediyor. 2019’un Türkiye’sinde temel ihtiyaçlar olan içme suyu, yol, trafik, alt yapı, otopark, gibi basit ihtiyaçların dahi karşılayamayan bir kenti konuşuyoruz. Antakya tarihine baktığımız zaman bir zamanlar dünyanın 3. büyük şehri olmuş bir yer bunları haketmiyor.”

LÜTFÜ SAVAŞ’IN TECRÜBELİ HALİ BU İSE…

Neredeyse doğduğu günden bu yana Belediye Başkanı olduğunu iddia eden Sn Lütfü Savaş, ne yazık ki Hatay’ı  büyük bir köy haline dönüştürmeyi başardı. Tecrübeli olduğunu iddia ediyor, tecrübeli hali bu ise tecrübesiz halini düşünmek dahi  istemiyorum. Yönetilemeyecek  durumda  olan bir büyükşehri  Hatay halkı istemiyor artık” dedi.

‘’Beni çalıştırmıyorlar, engelliyorlar ‘’ türküsünü millet artık yemiyor

Sürekli bahane üreten Savaş, istediği zaman, istediği yerlere yol, refüj, asfalt dökme çalışmaları yapabiliyor. Peki, yaptırmıyor isek bu hizmetleri şu anda nasıl yapabiliyor?

Türkiye Cumhuriyeti Laik demokratik bir ülkedir. Usulüne uygun bir biçimde yürütülen hiçbir proje Mecliste ret görmemiştir.

MEGA PROJELERİMİZ NE BREZİLYA’DAN NE DE TEKSAS’TAN ÇALINTI DEĞİLDİR

Antakya Oteli’nin ve Meclis Kültür Merkezinin olduğu yer ile alakalı bilgiler veren Güler, bu bölge Hatay’ın Anavatana kavuştuğu toplantısının yapıldığı bir yer. Burası tarihi dokusuna uygun bir biçimde projelendirilecek.” müjdesini verdi. Projelerimiz  Hatay’ımızın ihtiyaçları gözetilerek hazırlanmış ne Brezilya’dan ne Texas’tan çalınmış projelerdir. Hatay’ımızı kalkındıracak projelerimizin maliyeti  büyükşehrin 1 yıllık bütçesini geçmemektedir.” Dedi.

BİZ  YETKİ VERMEDİYSEK BU KADAR BORÇ NASIL OLDU? 

Daima bahaneler ile bu güne gelen Büyükşehir çok borçlu olduğunu söylüyor. Peki, soruyorum eğer biz yetki vermemiş isek bu borçlar nasıl oldu? 

Antakya Sebze hali nin durumu şu anda içler acısı diyen Güler’ Savaş, sebze Hali projesini Topboğazına planlamış. Ancak esnaf bunu istemiyordu zaten uygulamaya geçilmedi. Narlıca ile Honda arasında anayola yakın bir bölgede sebze hali planını istişare ederek uygulamayı düşünüyoruz.

MEDENİYETLER KENTİNİ PERİŞAN ETTİ

Güler, “ben bilirim, en doğru benim düşüncemdir” diyen Savaş’ın 10 yılda bildikleri ile Hatay perişan halde. Bu nedenle biz ben bilirim, ben yaparım demiyoruz. Biz biliriz, birlikte yaparız şeklinde çalışacağız.

DEVLETİMİZ HEP MİLLETİNİN YANINDA

Seçim sürecinde sık sık bakan ziyaretlerinin niçin olduğunu soran  Programında Mithat Öztürk’e İbrahim Güler şöyle yanıt verdi, “Devletimiz milletimizin yanını da olduğunu gösteriyor. Bakanlarımız çalışabilecekleri bir Büyükşehir Belediye başkanı istiyor.

‘Korkuyorlar, kaybedecekler, ondan bakan geliyor’  hezeanlarına  yanıt bile vermek gereği duymuyorum.

Kendisi HADO’yu beceremedi Ro-ro gibi bir başarı hikaesini nasıl sorgular?

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanının attığı bir tweet’i soran sunucuya  ‘O parayı nereden buldunuz’ sorusunu yanıtlayan Güler, “Hatay Ro-Ro’nun bir başarı öyküsü var. Orda da İbrahim Güler, olarak üstlendiğim bir sorumluluk var. Burada yüreğimizden gelerek memleketin sektörüne ve Hatay’ın ülke ekonomisinin ülke karayolu lojistiğinin tıkandığı bir noktada  irade koyduk. Oysa ticaretimde Hatay Ro-Ro’nun bir lojistik firma sahibi olarak olup olmaması ikinci planda idi. Suriye deki olaylar nedeniyle biz de güzergâh değiştirmiş firmalardan biriydik. Rusya Avrupa İran Irak’a filomuzu yönlendirmiştik. Ancak bu sorun çözülmeliydi. Bir kaç firma geldi İskenderun limanında gemiler koydular şoförlerimizi, ihracatçılarımızı ciddi mağduriyetlere soktular.

2012’de Mısır üzerinden Ro-Ro güzergâhı kuruldu ve bu hat kurulduğu zaman sektörü temsilen Mısır’a gitmiştim. Ve iki yıl boyunca sektör mağdur edildi. 98 tır Şoförümüz ve tırlarımız rehin tutulmuştu. Biz orada 63 uluslarası firma bir araya geldik. Tümü uluslararası firmalar ve birbirlerine rakiplerdi. Ama onları bir araya getiren unsur şeffaflık, ihtiyaç ve sorunun çözümü noktasında ortak akıl. Biz bir yerden para bulmadık biz 20 yıllık bir firmayız.

Lütfü  Savaş’ın Posterlerini Yırtanları Kınıyorum

Sn. Savaş, benim hasmım değil bu olayı her kim yapmışsa böyle bir olayı ret ediyorum ve şiddetle kınıyorum. Seçim atmosferini hiç kimse farklı platformlara taşımasın. Hatay’ın huzur ve barışını düşünen hiç kimse bunu yapmaz. Demagoji yaparak mağdur rolüne girmeye çalışmayalım bu doğru bir davranış değildir.

Hatsu çalışanları ile alakalı gelen soruyu yanıtlayan Güler, Hatsu çalışanlarına söz veriyorum eşit maaş, eşit ikramiye alacaklar. dedi.

KENDİ PARTİSİ İLE ALAY EDİYOR

Partisi CHP ye Cenabı Hak Partisi diyen bir belediye başkanından söz ediyoruz. Hizmetler noktasında partisi ile alakası olmayan bir durum var karşımızda.

Bir tane oy vermemişsin hizmet bekliyorsun diyen Savaş’a sözüm bu memlekete bir çivi çakmamışsın ne bekliyorsun diyerek konuşmasına son verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>