LÜTFÜ SAVAŞ HEM PROJELERİ ÇALIYOR HEM DE YAPMIYOR

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Cumhur İttifakı  Hatay Büyükşehir  Belediye  Başkan  Adayı İbrahim Güler,  Fox TV’de CANLI  yayınlanan Çalar Saat programında Lütfü Savaş’ın vaatte bulunduğu  bazı projeleri  hem çaldığını hem de yapmadığını söyledi.

FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programına konuk olan Cumhur İttifakı AK Parti adayı İbrahim Güler çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

CUMHUR  İTTİFAKI  HATAY’DA TARİH YAZIYOR

Cumhur İttifakı’nın en fazla uyumla çalıştığı şehirlerden birinin Hatay olduğunu belirten AK Parti ve MHP ittifakının Hatay Büyükşehir adayı  İbrahim Güler;  “İl Başkanı olduğumuz  dönemden beri  MHP’li İl Başkanımızla istişarelerle bulunuyoruz. Şimdiki İl Başkanımız da bu uyumu sürdürüyor. Gerek İlçe başkanlarımız, gerek belediye başkan adaylarımız,  gerek teşkilatlarımız eşine az rastlanır bir uyum içerisinde birlik beraberlik içerisinde tek yumruk çalışıyorlar. Programlarımızı beraber yapıyoruz  beraber çalışıyoruz. Büyük gurur ve iftiharla diyebilirim ki Cumhur İttifakının ete kemiğe büründüğü yer  Hatay . Medeniyetler kenti  Hatay’a da yakışan budur. Cumhur İttifakı Hatay’da tarih yazıyor.”

BU DEVİRDE YOL, SU VE  ALTYAPI SORUNU İLE BOĞUŞUYORUZ

İsmail  Küçükkaya’nın sorusu üzerine İbrahim Güler;  Cumartesi günü Kültür  ve Turizm  Bakanı Mehmet Ersoy’un 2. etap açılışını yaparak dünyanın en büyük Arkeoloji Müzesine kavuşacağı bir dönemde Hatay’ın  yol sorunu , çamur sorunu, köyler arası yol, asfalt ve Asi nehri’nin koku sorunu  gibi Büyükşehire yakışmayacak sorunlarla boğuştuğunu açıkladı; ” Bir Hataylı olarak üzülerek söylüyorum ki  bu devirde Hatay’ımızın en büyük sorunu, yol sorunu, altyapı sorunu, su sorunudur. Hiçbir büyükşehir belediyesinde bu sorunlar artık konuşulmuyor.”

5 YILDIR HİZMET ETMEK YERİNE ADAY GİBİ DOLAŞTI

Küçükkaya’nın Belediye başkanı Lütfü Savaş ‘çalışmıyor mu’ sorusuna manidar bir cevap veren Güler;  ‘CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş 5 yıl boyunca hizmet etmek  yerine belediye Başkanı gibi  değil belediye başkan adayı gibi dolaştı. Bırakın vizyon katacak projeleri Hatay’ın en temel ihtiyaçlarını klasik belediyeciliğin gereklerini bile yerine getiremeyen  bir beceriksizlik var ortada. ‘

LÜTFÜ SAVAŞ HEM PROJE ÇALDI HEM  YAPMADI

Lütfü Savaş’ın 2014 yılındaki yerel seçimlerden önce vaad ettiği  80’dan fazla  projenin  yüzde 95’ini gerçekleştiremediğini belirten Güler, CHP’li Belediye Başkanı Savaş’ın söz verip de gerçekleşttiremediği  Defne Uluslararası Kongre merkezi projesi ve Samandağ Sahil projesinin  çalıntığı olduğunu kanıtlarıyla birlikte canlı yayında açıkladı; “Şu anda bu projeler  Büyükşehir Belediyesi’nin sitesinde sanki yapılmış gibi yer  alıyor. Hatay halkının aklıyla alay ediyorlar. Defne Uluslararası Kongre Merkezi  ABD’De Texas eyaletindeki Kongre Merkezi’nin birebir aynısı. Samandağ Beach Park dedikleri plaj projesi Brezilya’daki  Fortaleza plajındaki parkın aynısı. Yani koskoca  Büyükşehir  Belediyesi 2 projeyi hem çalıyor hem de yapmıyor.”

HAÇLI İSTİLASINDAN SONRA SİVRİSİNEK İSTİLASI

Hatay’ın tarih boyunca çeşitli istilalara uğradığını söleen Cumhur İttifakı Büyükşehir  BElediye Başkan Adayı Güler ; “Hatay geçmişte Haçlıların istilalarına uramıtı. CHP’li Büyükşehir  BElediye Başkanı Lütfü Savaş sayesinde yıl 2019’da da sivrisinek istilası gördü bu millet. ”

PROJELER ÇALINTI SUÇLAMALARINA  CEVAP VEREMEDİ

Büyükşehir  Başkan Adayı İbrahim Güler’den sonra canlı yayına çıkan Lütfü Savaş, çalıntı suçlamasına cevap vermek erine Hataylıların büyük tepki gösterdiği yine bildik türküyü okumayı sürdürerek  sadece ‘engellediler’ diyebildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>