GÜZELMANSUR: Yayladağı Sınır Kapısı açılmalı Mevzuat duymak değil, icraat görmek istiyoruz

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Salı günü TBMM’de söz alan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur Hatay’ın sorunlarını konuştu. Mecliste yaptığı konuşmada Suriye savaşının Hatay’a etkilerini anlattı. Hatay da tıkanan ekonominin rahatlaması için Yayladağı Sınır Kapısı’nın açılması gerektiğini anlatan Güzelmansur ”Yedi yıldır Suriye’de süren iç savaşın ve iktidarın izlediği yanlış Suriye politikasının en derinden etkilediği il Hatay’dır. Hatay ekonomisi, sosyal yapısı, imajı çok zarar görmüştür. Hatay’da ihracatın ve ekonominin canlanmasını, Hataylıların bir an olsun rahat bir nefes almasını sağlayacak en önemli adım Yayladağı Sınır Kapısı’nın açılmasıdır. Hatay’da vatandaşından, siyasetçilerinden yerel yönetimlerine, sivil toplum örgütlerinden en üst bürokrasi yönetimine kadar tüm Hataylılar bunu istiyor” dedi.

6 soruluk önergeye 3 cümlelik mevzuat cevabı

Sözlerine Ticaret Bakanına soru önergesi verdim diyerek devam eden CHP’li Güzelmansur ‘‘Sayın Bakan 6 soruluk önergeme 3 cümleden oluşan ve mevzuatı anlatan bir cevap vermiştir. Sayın Bakan Hataylılar mevzuat duymak istemiyor, Hataylılar sınır kapısının açılmasını istiyor. Lütfen bu talebi bir an önce yerine getirin” dedi.

Yayladağı Sınır Kapısı açılana kadar konuyu Meclis gündeminde tutacağını vurgulayan Güzelmansur gelişmeleri “Yayladağı Sınır Kapısı’nın açılması kentimizin ekonomisine can suyu olacaktır” mesajıyla sosyal medya hesaplarından da paylaştı.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>