HBB’NİN PROJESİNE ANLAMLI ÖDÜL

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

32 üye belediyenin 91 projeyle başvurduğu ve bu yıl onuncusu düzenlenen Sağlıklı Kentler Birliği 2018 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödülleri yarışması sahiplerini buldu.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin kadın üreticilere destek vermek üzere hazırladığı “Hatay’ın Çiçekleri, Çiftçinin Ekmeği” projesi, Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’nda Büyükşehir Belediyeleri Sosyal Sorumluluk Kategorisi Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Böyle anlamlı bir ödüle layık görülmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Savaş, yerli üretimin ve üreticinin desteklenmesine ilişkin projelere gelecekte de yer vereceklerini dile getirdi.

Başkan Savaş’ın 3 yıl önce başlattığı Hatay’ın Çiçekleri Çiftçinin Ekmeği Projesi ile Hatay’da peyzaj amaçlı kullanılan bitkilerin büyük çoğunluğu kadınların emekleriyle üretiliyor. Proje kapsamında Hatay’da gerçekleştirilecek olan EXPO 2021 organizasyonunda kullanılacak bitkilerin de Hataylı kadın üreticiler tarafından yetiştirilmesi sağlanacak.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>