ÖZÇELİK-İŞ SENDİKASINDA YUNUS DEĞİRMENCİ YENİDEN GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Çelik-İş Sendikasının 14. Olağan Genel Kurulu, 13-14 Ekim Ankara Hilton Garden İnn Otel’de gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen sendika delegelerinin kullandığı oylar sonucunda, Genel Başkanlığa mevcut başkan Yunus Değirmenci seçildi.

Tüzük değişikliği ile Genel Başkan Yardımcılığı sisteminin getirildiği Genel Kurulda, Genel Başkan Yunus Değirmenci’nin oluşturduğu tek listeyle delegeler sandığa gitti. Seçim sonuçlarına göre Genel Başkanlığa Yunus Değirmenci, Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Bayram Altun, Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Recep Akyel ve Eğitim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Ferhan Öner seçildi.

Divan başkanlığını Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın yaptığı genel kurula delegelerin yanı sıra, TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, TBMM eski İdare Amiri Salim Uslu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, Hak-İş Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Toruntay, Mehmet Şahin, Settar Arslan, Hak-İş Genel Sekreteri Osman Yıldız, Hak-İş’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri, işveren ve işveren vekilleri ile çok sayıda misafir katıldı. Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Değirmenci, ülke gündeminden, çalışma hayatına, sendikal konulardan, sendikamızın mevcut durumuna ve gelecek ile ilgili hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“DÖVİZ SİLAHINI DEVREYE SOKTULAR” “İşte başkan, işte sendika”, “İşçiler seninle gurur duyuyor’ sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Değirmenci, “Türkiye’yi bataklığa çevirmek için, Gezi olaylarıyla, 17-25 Aralık kumpasıyla, çukur ve hendek terörüyle, 15 Temmuz işgal girişimiyle, her türlü yolu ve yöntemi deneyenler, şimdilerde döviz silahıyla ülkemizin sonunu getirmeyi hedeflemektedirler” diyerek Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti. “VERGİ YÜKÜ HAFİFLETİLMELİ, ENFLASYON DÜŞÜRÜLMELİDİR” Konuşmasında çalışma hayatının sorunlarına da değinen Değirmenci, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Devletini, milletini, vatanını gözünden sakınan emekçilerin, dağ gibi yığılan sorunlarının, bir an evvel çözüme kavuşturulmasını, devletimizden bekliyoruz.

Ücretlerin vergilendirilmesinde, acilen adaletin sağlanmasını, makul bir vergi sisteminin, hayata geçirilmesini istiyoruz. Diğer taraftan, son dönemde tehlikeli boyutlarda artış gösteren enflasyonun, bir an önce düşürülmesi için, çalışmalara hız verilmelidir. Yine işçinin ve ailesinin geleceği, işverenlerin keyfi uygulamalarına bırakılmamalı, işten çıkarmalar zorlaştırılmalıdır. Ayrıca en temel anayasal hakkımız olan, sendikalaşmanın önündeki engeller, bir an önce kaldırılmalı, işçiler, işverenlerin insafına terk edilmemelidir. Sendikalaşmanın kapısı, ardına kadar açılmalıdır.”

“YENİ DÖNEM ÇELİK-İŞ’İN ATILIM YILLARI OLACAKTIR” “Bu kongremiz, yeni başlangıçlara gebedir. Hem sendikal çalışmalarımızda, hem de ülkemize hizmette, yeni bir döneme giriyoruz. Önümüzdeki günler, aylar, yıllar, Çelik-İş’in, bir atılım dönemi olacaktır. 2022’ye kadar işçilerin lehine büyük adımlar atıp, tüm zahmetleri, rahmete dönüştürmenin, çabası içerisinde olacağız. Bir taraftan üyelerimizin sorunlarını çözmek için çalışırken, bir taraftan da bizleri bekleyen işçilerle, Çelik-İş çatısı altında buluşmak için, gayret sarf edeceğiz. Çalışma hayatının tüm sorunlarına, büyük bir ciddiyet ve cesaretle el atacağız.”

SENDİKANIN ADI ‘ÖZÇELİK-İŞ’ OLDU Sendika isminin değiştirilmesi Genel Kurul gündemine adeta damga vurdu. Tadil ve Kararlar Komisyonunca hazırlanan ve Genel Kurulun bilgi ve onayına sunulan Tüzük Tadil ve Kararlar Komisyonu raporu doğrultusunda ve delegelerin onayı ile sendikanın adı Özdemir, Çelik, Metal ve Metal Mamulleri İşçileri Sendikası, kısa adıyla Özçelik-İş Sendikası olarak değiştirildi. Yapılan değişiklik delegelerimiz tarafından büyük bir memnuniyet ve coşkuyla karşılandı.

“ÖZÇELİK-İŞ KALESİNİN BURÇLARI DAHA DA SAĞLAMLAŞMIŞTIR” Genel Kurulun ikinci gününde yapılan seçimin sonuçlarının açıklanmasının ardından Genel Başkan Değirmenci, kürsüye gelerek delegelerimize bir teşekkür konuşması yaptı. “Bu salondan yükselen ortak ses, seslerin en güzeli olmuştur” diyen Değirmenci, “Sayenizde işçinin, emekçinin umutları daha da yeşermiştir. Ateşin karşısında eriyenler, uçağın altında alınteri dökenler, coşku ve heyecanınızla serinlemişlerdir. Kardeşlik soframız, daha da bereketlenmiştir. Öz Çelik-İş kalesinin burçları, daha da sağlamlaşmıştır” diyerek konuşmasını tamamladı. Kongrenin tamamlanmasıyla delegeler, bölge bölge gelerek, Genel Başkan Değirmenci’yi ve Genel Yönetim Kurulunu tebrik ederek, hediye takdim ettiler.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>