ABİGEM TARAFINDAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

AVRUPA Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından Hatay’ın Samandağ ilçesindeki mali müşavirlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Venüs Cafe&Restaurant’ta gerçekleşen toplantıya ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, ATSO Genel Sekreteri Ali Mullaoğlu, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Samandağ Temsilcisi Gül Oruç, ADD Samandağ Şubesi Başkanı Atiye Sönmez Erdoğdu, Samandağ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kenan Kahlıoğulları katıldı.

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin yaptığı konuşmada, bu toplantıyı düzenlediği için ABİGEM’e, zamanını ayırıp bu toplantıya katılan muhasebecilere teşekkür ederek, Samandağ ilçesinde ticari faaliyetlerde bulunan ve bu anlamda çalışmalarını yürüten gerek mali müşavir gerekse özel müteşebbislere yardımcı olabileceklerini, ilimiz ve ilçemizin gelişmesiyle ilgili gayret gösteren herkese yönelik ATSO’ nu yardımcı olacağını ve bütün birimleriyle seferber olduklarını bildirdi. Ayrıca Çinçin, bu toplantıyı düzenleyen ABİGEM’ e ve bu projelere sağladığı desteklerden dolayı Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’e teşekkür etti.

ABİGEM Direktörü İdil Siret Teoman yaptığı konuşmada, bu tür projelerin geliştirilmesinde Belediye ile sürekli iletişim halinde olduklarını, Cuma günleri Samandağ’a gelerek Samandağ’da bilgilendirme yaptıklarını, sorunu olanların Samandağ Belediyesi vasıtası ile kendileri ile görüşebileceklerini ve her hafta Cuma günü Samandağ’da olacaklarını söyledi.

İdil Siret Teoman konuşmasında; “ toplantımızın amacı, girişimcilerimize nasıl yardımcı olabiliriz, nasıl destekleri arttırıp çeşitli teşviklerden yararlandırabiliriz. Birinci konumuz buydu. İkinci konumuz ise, Mesleki Yeterlilik Kurumunun MEYBEM Şirketi ile beraber yaptığımız Protokol neticesinde mükelleflerimize yönelik belgelendirme işlemlerinin nasıl yapılacağıyla ilgiliydi. Biz bu işlemleri yapmak için bölgede yetki alan bir firmayız. Sınav yapıyoruz, sınav sonucunda Mesleki Yeterlilik Kurumundan belge ile de yasaya uygun hale getirmiş oluyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>