Tarım ve Hayvancılık

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Türkiye’de Tarım ve Hayvancılık bitme aşamasında tarımın git gide zayıf olduğu bir ülkede kriz bitmez gıda olmadan yaşanmaz, yaşamak için başka ülkelere muhtaç duruma giriyoruz. AKP politikası Hayvancılık Politikası süt üreticilerini iflasa sürüklüyor. Yavaş yavaş süt üreticileri iflas edip sığırlarını kesime yollamaktadır buna sessiz kalan Tarım Bakanlığı ve Süt Konseyi ve birlikleri acilen müdahale etmelidir. Günümüzde 1 litre su 1,90 krş iken 1 litre kola 6,90 ve 1 bardak çay 2,00 lira iken maalesef süt üreticiden 1,70 kuruştan tüketici marketten sütü 5,11 lira ve yoğurdu 7,00 TL’ye satın almaktadır. Bu aradaki uçurum fiyat farkı nereye gidiyor?

Peki sütün üreticiye ortalama maliyeti ne kadar 1,40 elektrik, su ve veteriner hizmetini eklersek ortalama 1,60 denk gelmektedir. Bu tabloda süt üreticilerinin ayakta durması, direnmesi mümkün değildir. Çok değil 2002’den beri AKP İktidarından önce çoğu Ortadoğu Ülkelerine Et ve Süt İhraç ederken şimdi İthal etmekteyiz. İneklerimiz kesildikçe hayvanlarımız bitmektedir. Çözüm CHP iktidarında olacaktır.

Kapanan ve özelleştirilen meralar tekrar açılmalıdır. İşletmelere yem desteği verilmeli Elektrik ve Su tüketiminden ÖTV alınmamalı Süt fiyatları belirli bir kar oranına yükseltilmeli ve en önemlisi işletme açmak isteyen gençler teşvik edilmelidir. Dış ülkelerden İthal edeceğimiz Süt ve Et bizim ülkemizde yetiştireceğimiz lezzetleri taşıyamaz.

Sağlıklı yaşam için sığırlarınızı kestirmeyin.

SEMİR BAKLACI

CHP HATAY İL BAŞKAN YARDIMCISI

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>