SAMANDAĞ BELEDİYESİNDEN BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ DAHA …

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Samandağ Belediyesinden bir başarı öyküsü daha .Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir tarafından başlatılan ilçe insanının istihdam olanaklarının arttırılmasına dair çalışmalar kapsamında Kosgeb işbirliğiyle gerçekleştirilen girişimcilik eğitimlerinin 36. gerçekleştiriliyor. Bu eğitimlerden belge alarak Kosgeb desteklerinden faydalanmaya hak kazananlarını oranı da Türkiye ortalamasının üzerinde bulunuyor. Yaklaşık 200 işyerinin Kosgeb desteklerinden faydalanmaya hak kazanması yakalanan başarı çıtasını gösteriyor.

Samandağ Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile Ekim ayı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 30 girişimci adayın katılımıyla bugün itibari ile başladı. 8 Ekim Pazartesi günü saat 10:00’ da Samandağ Belediyesi hizmet binasında bulunan Toplantı Salonunda başlayan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, 8 – 9 – 10 – 11 Ekim tarihleri olmak üzere toplam 4 gün sürecek.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde Kobi Danışmanı ve Girişimcilik eğitmeni Tansel Öter, girişimcilik, girişimcinin özellikleri, iş fikri geliştirme süreci, yapılabilirlik (fizibilite), pazar araştırması, pazarlama planı geliştirme, üretim planı geliştirme, yönetim planı geliştirme, finansal plan geliştirme ve iş planı hazırlama konularında kursiyerleri bilgilendirecek.

Kobi Danışmanı ve Girişimcilik eğitmeni Tansel Öter, eğitimlerin 4 gün sürdüğünü, düzenli olarak kursa katılanların iş kurma sürecinde KOSGEB’in yeni girişimci desteğinden yararlanabildiğini ifade etti. Yeni girişimci desteğinden yararlanmanın koşullarının olduğuna değinen Öter, kursiyerlerin 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanı olduğunu söyledi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>