TURUNÇLU’DAKİ TESİSTE İNCELEMELERDE BULUNULDU

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) heyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Defne ilçe teşkilatı heyeti, Defne ilçesine bağlı Turunçlu Mahallesi’nde işletmesi yapılan Antakya Atıksu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, CHP Defne ilçe başkanı Ali Kemal Yeşiloğlu, HATSU’nun uzman teknik personeli ve partili heyetin hazır bulunduğu teknik incelemede tesiste ve tesis çevresinde genel bir tetkik yapılarak istişarede bulunuldu.

Koku giderim sisteminin sürekli aktif olduğunu belirten ve tüm havuz gözlerindeki sistem hakkında yapılan işlemler hakkında bilgi veren teknik heyet, yapılan tüm işlemler neticesinde atık suların Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kriterlerine uygun şekilde arıtıldığını ifade ederek, inceleme sırasında tesiste çevreyi rahatsız edecek bir kokuya rastlanılmadığını aktardı.

Tesisin çıkış suyunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 7/24 online olarak takip edildiğine dikkat çeken teknik heyet ayrıca, tesisten çıkan katı atıkların lisanslı atık bertaraf tesisine gönderildiğini ve kokuya sebebiyet verecek tüm etkenlerin önüne geçildiğinin altını çizdi.

Atık su tahliye noktalarında da yapılan incelemeler sırasında Genel Müdür Çaparali, hemşehrilerimize sağlıklı çevreyi sağlama adına hiçbir mücadeleden kaçınmayacaklarını ifade ederek, vatandaşlarımızın hassasiyetlerini baz alarak çalışmalara devam edeceklerine vurgu yaptı.

CHP Defne ilçe teşkilatı, gösterilen ilgi ve alakadan dolayı HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali’ye ve teknik ekibe teşekkür etti.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>