ASİ NEHRİ’NDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından il genelinde kapsamlı olarak gerçekleştirilen deniz ve sahil temizliği çalışmalarının yeni durağı yenilenen Asi Nehri oldu.

Belediye başkanlığı görevinde de doktorluk mesleğinin hassasiyeti ile hizmet veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, halk sağlığını ön planda tutan çalışmalara imza atmaya devam ediyor.

HBB EKİPLERİNDEN HATAY HALKINA ÇAĞRI

Başkan Savaş’ın öncülüğünde hayata geçirilen; Dünyanın 5., Avrupa’nın 2., Türkiye’nin ise en büyük membran kapasiteli atıksu arıtma tesisi ile temiz su deşarjı sağlanan Asi Nehri’nde HBB ekipleri tarafından temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. 5 kişilik temizlik ekibi ve tekne ile gerçekleştirilen temizleme çalışmalarıyla nehrin yüzeyinde bulunan ve kötü görüntüye sebep olan katı atıklar toplanarak bertaraf edildi.

HBB yetkilileri, atıkların sulu ortamda belirli çözünmelere uğrayarak kötü kokuya sebep olduklarının altını çizerek, vatandaşları köprüden geçerken veya nehir kenarındaki kafelerde otururken çöplerini çöp kutularına atmaları hususunda uyarılarda bulundu.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>