TRABZON HEYETİ DEV TESİSE HAYRAN KALDI HEYET, “BAŞKAN SAVAŞ’IN PROJELERİ TAKDİRE ŞAYAN”

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) tarafından yapılan ve Dünyanın 5., Avrupa’nın 2., Türkiye’nin ise en büyük kapasiteli olan Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi ülke genelinde dikkatleri çekiyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(TİSKİ) ve Trabzon İller Bankası Bölge Müdürlüğü teknik heyeti, düzenledikleri teknik gezi kapsamında Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

HATSU’nun sosyal medya sayfaları ve ulusal medya mecralarında yer alan haberlerden tesisin yapım aşamasını takip ettiklerini belirten heyet, HATSU’nun uzman teknik personeli ile birlikte dev tesisi gezerek katı madde ayırıcılı terfi istasyonu(kapalı sistem), ön arıtma ünitesi, membran biyoreaktör ünitesi, tesisin işletme binalarını inceledi.

Heyet ayrıca, arıtılmış suyun Asi Nehri’ne deşarj edildiği noktayı ve kanalizasyon hattı üzerinde bulunan katı madde ayırıcılı(kapalı sistem) terfi istasyonlarında da tetkiklerde bulundu.

Atık suları Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kriterlerine uygun olarak yüzde 99.99 oranda arıtım sağlayan tesise hayran kaldıklarını ifade eden heyet, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın ekibiyle birlikte imza attığı ve tamamladığı bu büyük projenin Hatay için ve ülkemiz için büyük önem taşıyıp takdire şayan olduğunu belirtti.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>