MAZMANLI MAHALLESİ’NDE YETERSİZ GELEN ŞEBEKELER YENİLENİYOR

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Hassa ilçesinde içmesuyu hattı olmayan ve yetersiz gelen bölgelerde yeni şebeke çalışmaları gerçekleştirildiğini bildirdi.

Hatay’ın 15 ilçesinde içmesuyu atağını hızlandırarak paslı, topraklı ve deforme olmuş boruları bertaraf edildiğini belirten Genel Müdürlük, Mazmanlı Mahallesi’ne yetersiz kalıp içme suyu iletmede aksaklık yaratan şebeke yerine 75’lik borularla 850 metre yeni şebekenin döşendiğini aktardı.

Yaşam kaynağımız olan içmesuyunun vatandaşlara sağlıklı, temiz ve daha kaliteli bir şekilde iletilmesi amacıyla basınca dayanıklı boruların çekildiğinin bilgisini veren İdare, çekilen yeni hattan 53 meskenin yararlanacağını açıkladı.

Kent genelinde yapılan çalışmalar ile içmesuyundaki kayıp kaçağı minimum seviyeye düşürmeyi hedeflediklerini vurgulayan HATSU, söz konusu çalışmada 3 kamyon, 1 kepçe, 1 paletli ekskavatör ve 5 personelin görev yaptığını açıkladı.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>