İTSO Eylül Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

İTSO Başkanı Yılmaz, “Üyelerimize yönelik KOBİ Destek ve Nefes Kredisi verilecek”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Eylül ayı Meslek toplantısı gerçekleştirildi.

İTSO Meclis Başkanı Okan Belli Başkanlığında gerçekleştirilen Eylül ayı Meclis toplantısında ülke ve bölge ekonomisindeki son gelişmelerin yanı sıra gündemdeki konular da görüşüldü.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Eylül ayı Meclis toplantısında KOBİ’lere yönelik destek ve nefes kredisinin yeniden verileceğini belirterek,

“Değerli arkadaşlarım, hepimizin yakından takip ettiği üzere, doların ani yükselişi sebebiyle ağustos ayından bu yana ülke olarak ekonomik güçlükler yaşadığımız bir süreçten geçmekteyiz. Türk Lirası’nın dolar karşısında değer kaybetmesi, enflasyon oranlarının ve faizlerin artmasına dolayısıyla yatırımcılar açısından güvensizlik ve belirsizlik ortamı oluşmasına yol açmıştır. Ticari hayatımıza yansıyan bu sıkıntıların etkilerinin azaltılabilmesi amacıyla, devletimiz tarafından birçok önlem alınmakta, finansal istikrarın sağlanması konusunda yeni yol haritaları belirlenmektedir.

İçinde bulunduğumuz ekonomik darboğazdan kurtulabilmemiz için,/tüm kurum ve kuruluşlar olarak imkânlarımız çerçevesinde çalışmalar yapmaktayız. Bu hususta, Ticaret Bakanlığımız ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğiyle girişimde bulunulmuş olup Küçük ve Orta Boy İşletmelerin finansal sorunlarının giderilmesi amacıyla, KOBİ Destek Nefes Kredisi verilecektir.

Değerli Meclis üyesi arkadaşlarım, KOBİ Destek Nefes Kredisi hakkında sizlerle kısaca bilgi paylaşımında bulunmak istiyorum. Üyelerimizin kullanacağı KOBİ Destek Nefes kredisi, 6 ay anapara ödemesiz, 12 ay eşit taksitli geri ödemeli olmak üzere toplam 18 ay vadeli olacaktır. Vadenin uzatılması veya kısaltılması mümkün olmayıp, kullanılacak kredinin brüt faiz oranı aylık %1,85 olarak belirlenmiştir. Daha çok üyemizin krediden faydalanabilmesi maksadıyla, kullandırılacak kredi miktarı 50 bin TL ila 200 bin TL arasında sınırlandırılmış olup, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu tutarı 100.000 TL olarak belirlemiş bulunmaktayız.,

Ayrıca oda olarak Vakıfbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası ve İş Bankası ile görüşerek, her bir bankaya 200.000 TL olmak üzere mevduat aktarımında bulunduk. Yatırdığımız mevduatın 7 katı kredi limiti, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kaynaklarından aktarılarak kısa bir süre içerisinde kredi limitlerine eklenecektir. Oda üyelerimizin söz konusu krediye başvurabilmesi için, ‘‘KOBİ Destek Nefes Kredisi içindir’’ ibaresi eklenmiş faaliyet belgesiyle, bankaya müracaat etmeleri gerekmektedir.

Sürece ilişkin önemli olduğuna inandığım bir detayı özellikle sizlere aktarmak isterim. Kredi değerlendirme sürecinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin veya odamızın kredi talep eden işletmeler üzerinde herhangi bir kredi onayına iştirak etmesi veya referans vermesi mümkün olmayacaktır. Kredinin onay süreci konusunda, bire bir bankalarla görüşülmesinin faydalı olacağına inanıyoruz.

Değerli arkadaşlarım, sözlerime son verirken, KOBİ Destek Nefes kredisinin üyelerimiz için faydalı olmasını diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Yasin Keleş; “Birbirimize Destek olmak zorundayız

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlenen toplantılarda her ay bir meslek gurubu kendi aralarında belirledikleri konuları Mecliste gündeme getiriyorlar. Eylül ayı Meclis toplantısında 18. Meslek Grubu da Sigortacıların sorunlarını gündeme getirdi. 18. Meslek Gurubu adına söz alan Yasin Keleş, Sigortacıların sorunları ve genel konularla ilgili hazırlanan kısa bir tanıtım filmini Meclis üyeleri ile paylaştı. Keleş konuşmasında; “Sektörümüzde Türkiye genelinde 17 binin üzerinde Acente, 60

binin üzerinde personel çalışmaktadır. Acenteler olarak ödediğimiz SGK ve vergi ile bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine ve istihdama da önemli katkılar sağlamaktayız. Bölgemiz ve ülke ekonomisine özellikle zor günlerde ödediğimiz hasar tazminatları ile destek olmaktayız. Hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu farkında olarak özellikle içinde bulunduğumuz bu dönemde ülkemiz ve bölgemizde yaşadığımız ekonomik sıkıntıların aşılmasında birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerekmektedir. Sizlerin de aracılığı ve desteği ile Banka, broker ve bölgemiz dışından gelen Acentelere kestirilen poliçelerden kazanılan primlerin bölgemiz dışına çıkmasını istemiyoruz. Bölgemizde tüm meslek kollarında birbirimizle iş yapmak ve birbirimize destek olmak zorundayız. Sigortalarınızı yaptırırken biz acenteleri tercih ederseniz, siz de rahat edersiniz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gündemdeki konularda oy birliğiyle kabul edildi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>