‘İSTANBUL’DA HATAY GÜNLERİ’ BAŞLADI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

İSTANBUL’DA HATAY GÜNLERİ’NE YOĞUN İLGİ

‘İSTANBUL’DA HATAY GÜNLERİ’ KAPILARINI AÇTI

Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde, Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB), İstanbul Hatay Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneği (HATAYDER) işbirliği ve HBB katkılarıyla 27 Eylül 2018 Perşembe günü ‘İstanbul’da Hatay Günleri’ başladı.

Barış, kardeşlik ve hoşgörü kenti olan Hatay’ın kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere aktarabilmek, şehrin sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunmak adına düzenlenen ‘İstanbul’da Hatay Günleri’ yurtiçinden ve yurtdışından gelen ziyaretçilerini ağırlıyor.

Bu yıl 8’incsi düzenlenen ve oldukça yoğun ilgi gören organizasyona Hatay Valisi Erdal Ata, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve birçok vatandaş katılım gösterdi.

Şehri uluslararası tanıtmak ve ziyaretçi sayısını arttırmak amacıyla düzenlenen organizasyon sayesinde vatandaşlar Hatay’ın kültür, tarih ve gastronomi mirasını yakından tanıma fırsatı buldu.

HATAY’IN EŞSİZ LEZZETLERİ TAM NOT ALDI

Medeniyetler şehri Hatay’ın kültürel zenginliklerinin yanı sıra orijinalliğini koruyan özgün ve doğal tatları, el sanatları, yöresel ürünlerini de yakından tanıma fırsatı bulan ziyaretçiler, Hatay’ın eşsiz lezzetlerinin sergilendiği stantları tek tek gezdi.

Hatay’ın kültürel, ekonomik ve tarihsel zenginliğinin yanı sıra mutfağının da tanıtıldığı Hatay Günleri’nde Yayladağı Şenköy Halk Oyunları ekibi de yöresel dansları ile ziyaretçilerin gönülleri mest etti.

Açıldığı ilk gün vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan ve her gün sabah 10.00-23.00’a kadar ziyaretçilerini ağırlayan Hatay Tanıtım Günleri, 30 Eylül’e kadar devam edecek.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>