BAŞKAN SAVAŞ’IN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 19 Eylül Gaziler Günü’ dolayısıyla bir kutlama mesaj yayımladı.

Başkan Savaş yayımladığı mesajında; Sakarya Meydan Savaşı’nın kazanılmasından sonra, Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’ya, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Gazilik’ unvanı ile ‘Mareşal’ rütbesinin verilişinin yıl dönümünü ve ülkemizin her karış toprağına terlerini ve kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı olan, Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğin korunması uğruna üstün fedakarlıklar göstererek, canı, kanı pahasına, ölümüne göğsünü siper etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan gazilerin kahramanlıklarının hafızalardan silinmeyeceğini ve hiçbir zaman unutulmayacaktır” açıklamalarında bulundu.

Türk milletinin hoşgörü, barış ve dayanışmayı tarihinin her döneminde ilke edindiğini ifade eden Savaş, mesajının devamında, “Milletimiz farklı inanç ve kültürlerin uyum içinde bir arada yaşamasına imkan tanımış, birlik ve beraberliğinden hiçbir dönemde ödün vermemiştir. Yüce Türk Milleti gibi bağımsızlığını savaşlarda göğüs göğüse çarpışarak kazanmış milletler için, özellikle de Ulu Önder Atatürk’ün unvanı olan gaziliğin değeri, çok büyük ve çok anlamlıdır. Tüm dünya insanlarının huzur ve sevgi içerisinde bir arada yaşayacakları hoşgörülü, barış dolu bir dünyanın temellerinin atılacağı düşüncesiyle sebebi ne olursa olsun her türlü savaşın son bulmasını diliyorum. Bu anlamlı gün dolayısı ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, çocuklarını, eşlerini, yakınlarını, en sevdiklerini bu vatan için kaybedenlere sabır dilerken, özgürlüğümüz, bağımsızlığımız ve vatanın bölünmez bütünlüğü için ölümü göze almış olanların simgesi gazi ve malullerimizi minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>