BAŞKAN NEHİR DEMOKRASİ BULVARINDA GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir geçtiğimiz 14 eylül 2018 Cuma Günü saat 20.30’da Hrt Akdeniz kanalında yayınlanan gazeteci Ali Yolcu’ nun hazırlayıp sunduğu Demokrasi Bulvarı programının konuğu oldu.

Başkan Nehir gündeme dair soruları yanıtladı.

BAŞKAN NEHİR ÜLKE GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Ali Yolcu’nun ülke gündemine dair sorusu üzerine Başkan Nehir,iç ve dış politikada kötü bir gidişat olduğunu ve umudun örgütlenmesiyle bu daha aydınlık yarınlara kavuşabileceğimizi ifade etti.

Başkan Nehir, Cumartesi annelerinin masum isteklerine bile tahammül edilemediğini belirterek,sendika ,sivil toplum örgütleri ,öğrencilerin ve vatandaşların kendilerini baskı altında hissettiklerini belirtti.

Türkiye’de ekonominin kötü gidişatından dolayı her gün sofralarda bir tabak eksildiğini belirten Başkan Nehir, toplumun her kesiminin bu yoksullaşmayı hissettiğini ifade etti. Türkiye’de bir umudun yeşerdiğini ve halkın talepleri doğrultusunda bir değişimin yaşanacağına inandığını ifade etti.

Dünyada kapitalizmin bir basıncı ve sağcılaşma, muhafazakarlaşma eğiliminin olduğunu belirterek CHP ‘nin 1980 öncesinde % 42 ‘lere ulaştığını ve bugün itibariyle soldan yana Dünya ‘da ve Türkiye’de böyle bir dalga oluşmadığını ifade etti.

24 Haziran seçimlerinde Muharrem İnce’nin aldığı %30 oy oranın Cumhuriyet Halk Partisi ve bu sürece destek verenlerin başarısı olduğunu sadece Muharrem İnce’nin başarısı gibi lanse edilmesinin doğru olmadığını belirtti. Muharrem İnce’nin 24 Haziran seçimlerinden sonra kendisini merkeze koymadan “bu başarısı hepimizin başarısıdır. Gelin ortak bir akılla doğru bir zemine oturtalım demesi gerektiğini belirtti. İncenin seçimden sonra geliştirdiği söylemlerin güven vermediğini de sözlerine ekledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun her zaman yanında olduğunu belirten Başkan Nehir, Kılıçdaroğlu’nun 24 Haziran seçimlerinde mevcut iktidara karşı Millet İttifakı sürecini ördüğünü ve İnce’nin adaylığı sürecini de başlattığını belirtti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin meclis aritmetiğinden kaynaklı olarak borçlanma yetkisi alamadığını ve asfalt v.b. çalışmaları tamamlayacağını belirtti. Otogar,Sebze Hali, Sanayi Sitesi , Mezarlıklar, Büyük Parklar , Geniş yollar ,Sinek İlaçlaması vb .yetkilerin büyükşehir göreve ve yetki alanında olduğunu ve yapılamamasının Büyükşehir’in ekonomik anlamda sorunlarından kaynaklandığına inandığın belirtti.

BAŞKAN NEHİR 2019 MART SEÇİMLERİ İÇİN CHP ADAYI OLMAK İSTEDİĞİNİ BELİRTTİ

Samandağ’da 9 buçuk yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten Mithat Nehir halkın desteğini her zaman hissettiğini ve CHP yönetiminin aday göstermesi halinde tekrar göreve talip olduğunu açıkladı.

Adaylığı hakkında konuşan Nehir yaklaşık 10 yıldan bu yana Belediye başkanlığı yaptığını ve Samandağlıların desteğini her zaman Yanında hissettiğini söyledi.

EN İYİ ADAY BELİRLEME YÖNTEMİ HALKA SORMAKTIR

Ali Yolcu’nun 2019 yerel seçimlerinde adaylıklar ilgili sorusu üzerine verdiği cevapta “

Ali yolcunun daha önceki programlarda bu soruyu sorduğunu ve 2019 Yerel seçimlerinde CHP adayı olmak istediğini yineledi.

Önümüzdeki yerel seçimlerde halkın talebi doğrultusunda ve CHP genel merkezin takdiri olursa partisinin adayı olmak istediğini belirtti.

Belediye Başkanlığının bir okulu olmadığını tecrübe ile bu görevin başarıyla yapılabileceğini ifade eden Başkan Nehir, 9 buçuk yıl gibi bir süre bu görevi yaptığını ilçenin sorunlarını ,yapılanları yapılması gerekenleri bilen bir yerden bu göreve sürdürmek istediğini söyledi.

Belediye Başkanı adayı belirlenmesi hususunda bütün yöntemlerin tam olarak herkesi tatmin etmediğini belirtti. Genel merkez yoklaması ,Üyeler üzerinden önseçim gibi seçeneklerin herkesi memnun edemeyeceğini en doğru yöntemin anket yapmak,halka sormak gibi direk halkı içine katan bir yöntem olduğunu ifade etti.

Genel merkezin vereceği karara saygı duyduğunu ve bu doğrultuda çalışacağını ifade eden Başkan Nehir , Halka sorularak aday belirlenmesinin en doğru yöntem olduğuna inandığını söyledi.

Nehir, 2014 yerel seçimlerinde Samandağ’da %81,5 oranında oy alarak ikinci kez belediye başkanı seçilmişti.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>