HATAYLILAR ÖZLEDİĞİ ASİ’YE KAVUŞTU

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

HATAYLILAR ÖZLEDİĞİ ASİ’YE KAVUŞTU

BAŞKAN SAVAŞ, “HATAY İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın verdiği uzun süreli emek ve mücadele sonrası Hataylılar özlediği Asi Nehri’ne kavuştu.

HATSU tarafından Asi Nehri yatağına döşenen dev kanalizasyon borularıyla Asi’ye akan atıksuları bertaraf ederek ve Dünyanın 5., Avrupa’nın 2., Türkiye’nin ise en büyük kapasiteli olan Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’nden Asi Nehri’ne temiz su deşarj ederek Asi nehri yeniden hayat buldu.

Lübnan’ın Bekaa Vadisi’nde doğan, Suriye’den geçerek Akdeniz’e dökülen Asi Nehri’ne yüzde 99.99 oranında arıtılmış su deşarjına başlayan HATSU, Asi Nehri’ne akan atıksuların bertarafıyla da kötü kokuların ve çevre kirliliğinin önüne geçti.

Özlenen tabloyu Hataylılara sunan ve açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Yapımını tamamladığımız Türkiye’nin en büyük arıtma tesisinde arıttığımız kanal sularını Asi Nehri’mize saniyede 100 litre hızla deşarj ediyoruz. Hatay için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Memleket sevdası ile geleceğe umutla baktıklarını vurgulayan Başkan Savaş, “bu inançla halkımıza hizmet ediyoruz. Hemşehrilerimin desteğiyle memleketimizi her zaman daha iyiye, daha güzele eriştireceğiz.” dedi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>