BAŞKAN YAVUZ “1440. HİCRİ YILIMIZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, 11 Eylül 2018 günü kutlanacak olan 1440.Hicri yıl ile ilgili kutlama mesajı yayınladı.

“Bütün Müslümanlar için bir dönüm noktası olan Hicret bir Milat’tır.” diyen Başkan Yavuz, mesajında şunları söyledi.

Hicret, İslam İnkılabının bir dönüm noktasıdır. Hicri takvimin başlangıcı Hz. Muhammed (sav)’ in 16 Temmuz 622 yılında Mekke’den Medine’ye Hicret etmesiyle başlamıştır. Peygamber efendimizin Mekke’den Medine’ye hicreti sıradan bir göç değildir. Bu hicret karanlık bir çağa güneş gibi doğmuş ve aydınlık bir çağın başlamasına vesile olmuştur.

Müslümanlar için bir Milat olan Hicret, ALLAH’ a ve O’nun kutlu elçisi Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (sav.)’a gönülden bağlılığın bir ifadesi; Hakka, hakikate, İlim, İrfana ve medeniyete yapılan bir yolculuktur.

Peygamber efendimizin bu hicreti Kur’an-ı Kerimde övülmüş ve bu suretle de peygamber efendimizin bu kutlu yolculuğu, aydınlık çağın takvimi olarak Hz Ömer tarafından tüm İslam âlemine Hicri Yıl olarak ilan edilmiştir. Hicret, kötülüğü terk etmek, Yüce Allah’ın hoşlanmadığı şeylerin terk edilmesidir.

Rahmeti ve bereketi bol olan kutlu bir Ay’a girmenin sevinci ve mutluluğu ile 11 Eylül 2018 günü 1440.Hicri yılını kutladığımız hicretin; Müslümanlar için yeniden dirilmeye, Kur’an ve sünnetin özünde birleşmeye, İslam ülkelerinde akan kanların durmasına, kardeşçe, huzur, barış, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya vesile olması temennisiyle, 1440.hicri yılının hayırlara vesile olmasını diler, tüm hemşerilerimizin ve İslam âleminin Hicri Yılını en içten duygularımla kutlarım.”

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>