“AIESEC” ÖĞRENCİ TOPLULUĞUNDAN DOWN CAFE’YE ZİYARET

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

 

Birçok yabancı ülkeden gelen AIESEC Öğrenci topluluğu “Keşfetmenin Ruhu Projesi” kapsamında Down Cafe’ye ziyarette bulunarak Down sendromlu çocuklar ile bir araya geldiler.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve +1 Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil tarafından karşılan üniversite öğrencilerine kentimiz hakkında bilgilerde verildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,” Birçok yabancı ülkeden kentimize gelen üniversite öğrencilerini kentimizde misafir ettik. Konuklarımıza kentimizin doğal güzellikleri, sosyal ve kültürel yapıları hakkında bilgiler verdi. Üniversite öğrencileri Down Cafede Down Sendromlu çocuklarımız ile yakından ilgilendiler. Bu tür projelere ev sahipliği yapma her zaman hazırız” dedi.

+1 Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil ise konuklara derneğin çalışmaları, Down Cafe’de yapılmakta olan eğitimler, faaliyetler ve aktiveler hakkında bilgiler verdi.

AIESEC Öğrenci topluluğu koordinatörü Gaziantep Hasan Kalyoncu üniversitesi mimarlık fakültesi öğrencisi İrem Özyaşar ise ,”Buradaki arkadaşlarımızın hepsi üniversitesi öğrencisi. Proje altı hafta sürecek. Aramızda Mısır ,Cezayir, Çin,Endenozaya,Ürdün,Pakistan,Tunus ve Hindistan arkadaşlarımız var. Buradaki amaç kültürlerin kaynaşmadır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından AIESEC Öğrenci topluluğu öğrencileri Down Sendromlu çocuklar ile yakından ilgilenerek çalan müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>