9.ULUSAL REPREDÜKSİYON VE SUNİ TOHUMLAMA BİLİM KONGRESİ HATAY’DA BAŞLADI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

9. Ulusal (Uluslararası katılımlı) Reprodüksiyon ve Suni Tohumlama Bilim Kongresi Hatay ‘da Reprodüksiyon ve Suni Tohumlama Bilim Derneği ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalı’nın ev sahipliğinde Samandağ Kültür merkezinde başladı. Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Maden ,Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Hatay Tarım ve Orman İl Müdür Vekili, Hatay Gıda Kontrol Labaratuvar Müdürü,Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu , Akparti ilçe Başkanı Selahallettin Yeter, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kilisli,dernek başkanı , Akademisyenler,Veteriner Hekimler , düzenleme Komitesi Başkanı Prof.Dr. Fikret Karaca’nın katılımıyla açılış programı gerçekleştirildi.

9.Ulusal Reprodüksiyon ve Suni Tohumlama Bilim Kongresi programı Saygı duruşu ve istiklal marşı, Hatay’ın tanıtımı ile ilgili sunum, Açılış konuşmaları ve takdir,teşekkür belgelerinin takdimi şeklinde oldu.

Dr. Ülkü Tecimen Medeniyetler Şehri Hatay başlıklı sunumunu yaptı. Ardından kürsüye çıkan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr.Fikret Karaca konuşmasında :” 9.Ulusal Reprodüksiyon ve Suni Tohumlama Bilim Kongresi hoş geldiniz,sefalar getirdiniz. Ülkemizdeki veteriner fakülteleri, Döllerme ve suni tohumlama ana bilim dalları ve Reprodüksiyon ve Suni Tohumlama Bilim Derneği katkılarıyla düzenlenen bilim kongresine ev sahipliği yapmanın onuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kongrelerin Bilim disiplini, Bilgi paylaşımı,akademik yaklaşım ve sosyal ilişkilerin gelişmesinde önemli katkıları olmuştur. Bizlerde bilimsel ve sosyal programların dışında sahada mesleki faaliyetlerinin önemli bir kısmını reproduksiyon ve suni tohumlama alanında yürüten serbest veteriner hekimlere yönelik olarak ineklerde döl verimi yönetimi ve suni tohumlama uygulamalarında başarı stratejileri temalı bir çalıştay programlayarak meslektaşlarımızın kongremizin bir paydaşı olmasını hedefledik. BU etkinliği dönem arkadaşlarımız ,öğrencilerimiz öğrencilerimiz ve bölgemizde görev yapan meslektaşlarımızla bir araya gelme imkanı vermesi açısından da önemsediğimi belirtmek isterim. Başarılı öğrencilerimizi kongremize davet ederek bir farkındalık yaratmayı hedefledik. Ülkemizde at,koyun ve ineklerde suni tohumlama faaliyetleri bir çok batı ülkesinden önce başlamıştır. Saygıdeğer meslek büyüklerimiz bu kon ularda çalışmalar yapmışlardır. “ifadelerine yer vererek Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş ,HBB Genel Sekreteri Mehmet Maden ,Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük ,Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu ve katkı sunan özel işletmelere teşekkür etti.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir , Üniversite hayatında yaşadığı bir anıyı anlatarak, bu kongrenin önemine vurgu yaptı. Ülkemizin saman ithal eden bir duruma geldiğini belirtti. Ülkemizin kendi kendine yeten bir ülke haline gelmesinin önemini ifade etti. Günü kurtaracak politikaların iyi sonuçlar getirmeyeceğini bu konuda ithalata gerek duymayacak şekilde bir irade konması gerektiğini ifade etti.Ülkemizde Hayvan ithalatı,Saman ithalatı ,gıda ürünlerinin ithalatına gerek duyulmayacak imkanların yaratılmasının mümkün olduğuna inandığını ifade etti. Tarım ve Hayvancılık konusunda ciddi politik hatalar yapıldığını belirtti. Ülkemizin geleceği açısından bilimsel çalışmalar ışığında politikalar üretilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Nehir :” 9.Uluslararası Reprodüksiyon ve suni tohumlama bilim kongresi münasebetiyle ülkemizin ve dünyanın farklı bölgeleri ve kuruluşlarından gelen siz değerli

bilim insanlarımızın ve değerli veteriner hekim arkadaşlarımızın denizi, güneşi, doğası, tarihi ile geçmişten geleceğe ışık tutan sevginin kalesi, sevdamızın kenti Samandağ’ımızda olmanızdan büyük bir memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim.”ifadelerine yer verdi.

HBB Genel Sekreteri Mehmet Maden ,Hatay’ın önemli bir tarih ve kültür kenti olduğunu,bir çok ilki barındıran bir şehir olduğunu söyledi. 2011 yılından bu yana Hatay’ın savaşın gölgesinde yaşayan bir şehir olduğunu ifade etti. Bu yıl Hatay’da yapılan 3. Veteriner Kongresi olduğunu söyledi. Kongrelerin Hatay’da yapılmasının önemli olduğunu belirtti. Güzel bir kongre olmasını temenni ettiğinin ifade etti.

Samandağ Kaymakamı Murat Kütük,Samandağ büyük bir ilçedir. Dünyadaki en uzun ikinci sahile sahip bir ilçemizdir. İlçemiz insanı yardımseverdir .Sevgi doludur. Cumhuriyete ve Atatürk değerlerine bağlıdır. Vatan sevgisinin yoğun olduğu bir ilçemizdir.İlçemize gelmeniz bizleri onore etti. Kongremizin güzel çalışmalar vesile olmasını dilerim. “ifadelerine yer verdi.

Hatay Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yahya Hamurcu , Tarihi ve kültürel zenginliğiyle dünyanın ilgisini çeken Hatay ve özellikle Samandağ’da bu kongrenin olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti. Suriye savaşının başlangıcıyla beraber Hatay üzerinde oluşan olumsuz algının değiştirilmesi açısından u organizasyonların önemli olduğunu ifade etti. Şarbon hastalığının tüm veteriner hekimleri ilgilendirdiğini söyledi. Halk sağlığını ilgilendiren konularda bilim adamlarının konuşmalarını daha etkili olduğunu ifade etti. Onur ve Teşekkür Belgeleri Takdimiyle Kongrenin açılışı gerçekleştirildi.

Prof.Dr. Hazım Gökçen’e,HBB Genel Sekreteri Mehmet Maden’e ,Prof .Dr.Kamuran İnen ,Samandağ Kaymakamı Murat Kütük,Prof.Necmettin Tekin,Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Prof.Dr. Eşref Demirci’ye onur ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>