HATSU, “DÖRTYOL ATIKSU ARITMA TESİSİ 7/24 ÇALIŞMAKTADIR”

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan asılsız iddialara yönelik açıklamalarda bulundu.

Dörtyol’daki tesisin çalışmadığı, tesiste kimyasalın bittiğinden dolayı atık suyun arıtılmadığı ve arıtılmadan alıcı ortama deşarj edildiği şeklindeki başlıklar ile 25 Ağustos 2018 Cumartesi günü yapılan şikayetler üzerine açıklama yapan Genel Müdürlük, Atıksu Arıtma Tesisi’nin 7 gün 24 saat boyunca kesintisiz olarak çalıştığını vurguladı.

Tesiste kimyasal kullanılmadan arıtma yapılmakta olup biyolojik arıtım ile kirliliği giderme söz konusu olduğunun altını çizen HATSU, alıcı ortama olan hassasiyetten dolayı bütün atıksu arıtma tesislerinin özveri ile işletildiğini ve tüm tesislerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından anlık olarak izlendiğinin altını çizdi.

Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>