Belen Belediye Başkanı Adnan VURUCU;Şanlı Zaferimizin 96. Yıl Dönümü Kutlu Olsun

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Belen Belediye Başkanı Adnan VURUCU 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda; Kıymetli hemşerilerim;

Bu yıl 96. Yıl Dönümü kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramımızda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının 1922’de göstermiş olduğu şanlı mücadele ruhunu bir kez daha yaşatıyor olmanın gururu yaşıyoruz. Bu kutlu günde kadınıyla, çocuğuyla, ordusuyla topyekûn mücadele verilen bir savaşın ve ulusal benliğimizin kurtarıldığı, aynı zaman da Zafer Destan’ımızın yazıldığı günün gelecek nesillerimize aktarıyor ve ülkece yaşatıyor olmanın sevinci içerisindeyiz.

Öyle ki hain düşmanların alçakça saldırılarına boyun eğmeden dimdik savaşan şanlı ordumuzun ve fedakâr milletimizin işgal altındaki yurdu düşmandan temizlemesinin nice 96. Yıl dönümlerine erişmesini temenni ederim.

Bu vatan her zorlukta yeniden doğmuştur. Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Kurtuluş Savaşanın şanlı göstergesi olan 30 Ağustos Zaferi ile taçlanmış ve Cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır. Ecdadımızın bağımsızlık mücadelesi verip bizlere emanet ettiği aziz vatanımızın her bir karışında onların kanı olduğunu bilerek bu topraklarda nefes alıyoruz. Dün olduğu gibi bu günde dört elle sarıldığımız vatanımıza her daim zarar vermek isteyen hainler olmuştur ve olacaktır. Bize düşen geçmişimize ve geleceğimize sahip çıkıp vatanımıza uzanan hain elleri uzaklaştırmaktır. Dün Sakarya’da, Dumlupınar’da düşmanı püskürten milletimiz, 15 Temmuz’da aynı vatan aşkıyla tutuşmuş ve hain darbecilerin hayallerini suya düşürmüştür.

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de dediği gibi;

“Gençler! Geleceğe güvenimizi güçlendiren ve sürdüren sizsiniz. Siz, almakta olduğunuz eğitimle, bilgi ile insanlıkta üstünlüğün, yurt sevgisinin, düşünce özgürlüğünün en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni kuşak! Cumhuriyeti biz kurduk, O’nu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz.” Sözleri ile bu vatanın emanet ettiği gençlerimizde 30 Ağustos Zaferine yaraşır bir gençlik olma yolunda ilerleyecek olmalarına olan inancımda tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle tarihi şanlı zaferlerle dolu olan büyük Türk milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramının 96. Yıldönümünü en içten duygularımızla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. İfadelerini kullandı.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>