KURBAN BAYRAMI MÜNASEBETİYLE BAYRAMLAŞMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Kurban Bayramı münasebeti ile Belen Belediyesi Şehitler Abidesi Sosyal tesisinde saat 09:45’de düzenlenen Bayramlaşma töreni; Kaymakam Abdulaziz AYDIN, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Abdulkadir ÖZEL ile Hacı Bayram TÜRKOĞLU , Belediye Başkanı Adnan VURUCU, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ve üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşların Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, Gazilerimiz ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi.

Karşılama sonrası yapılan konuşmalarda;

Belediye Başkanı VURUCU; Mübarek Kurbanı tebrik ederek: “Biliyoruz ki dini bayramlar kırgınlıkların sona erdirildiği ve affedilmesine vesile olan günler, birbirimizle ilgili bu tür hatalarımız oldu ise bugün affedilmesine vesile olur inşallah, ülkemizin geçtiği zor günlerde bir birimize kenetlendiğimiz kutsal günlerdir, aramızda her türlü siyasi görüşten halkımız var, bugün burada birlik ve beraberlik içerisinde bir bayram kutluyoruz, bu bizim milletimize has bir uygulamadır. Yüce mevlama bize böyle günleri yaşattığı için şükrediyoruz” dedi.

Ak Parti Hatay Milletvekili TÜRKOĞLU; “Bir bayramı daha birlikte idrak ediyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntı ve şartlarda, her şeyden önemlisi birlik ve beraberliktir. Bizde bu birlik ve beraberlik ruhu olduğu sürece, yüreğimizdeki bayrak, ülke, devlet sevdamız, vatana ve millete olan aşkımız bitmediği, Türkiye Cumhuriyeti devletini ilelebet yaşatmak ülküsü inancımıza hakim olduğu sürece, başkalarının bizim için ne hesap yaptığı hiç önemli değildir. Biz kesintisiz olarak müreffeh bir Türkiye olma yolunda emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz. Türkiye eski Türkiye değil, yeraltı zenginlikleriyle, insan kaynaklarıyla ve insanımızın inancıyla gelecek bizimdir. Yorulduk, usandık demeden ülkemizin geleceği için ibadet aşkıyla çalışarak büyümeye devam edeceğiz. Kurban Bayramınız mübarek olsun.” Dedi.

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir ÖZEL ise; katılımcıların Bayramını tebrik ederek: “Kurban bayramı bir çok ibret ihtiva eden bir bayramdır. Hz.İbrahim A.S. cenabı hakkın vereceği nimet karşılığında adadığı adak ve sözünü karşı sözünde durma sadakatini gösterir. Evladını gözden çıkarma pahasına sözünde durmak ister, oğlu İsmail’i sözünü yerine getirmek istemesi şerefine bize bayram olarak bahşedilmiştir ve yine Hz.İsmal’in o küçük yaşta babasının sözünü ifa etmek için babasına göstermiş olduğu sadakat ve Allaha verdiği sözü göstermesi açısından da bir anlam ifade etmektedir. Kurban malumunuz kelime olarak da yakınlaşmak demektir. Kurban ne ettir, ne de özel bir günde bir araya gelip bunu kutlamaktır. Kurban Allaha yakınlaşmaktır, Kurban verdiğimiz sözde durmayı tekrar tekrar hatırlamaktır, Kurban İbrahim’i bir adanış ve teslimiyet, Kurban İsmail’i bir adanış ve teslimiyettir. Kurban Bayramlarımızı anlamını ve özüne uygun kutlamak ve idraki ile huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Az önce Belediye Başkanımız ifade ettiler, hiçbir siyasi görüş, yaşam tarzı farkı gözetmeden millet olarak bir araya geliyoruz, bayramlarımızı kutluyoruz, bir birimize sarılıyoruz, hasret gideriyoruz ve hasbihal etme imkanına kavuşuyoruz. Allah birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde milletimize nice bayramlar yaşamayı nasip eylesin, al sancağın gölgesi altında istiklalimizi ve istikbalimizi, istikrarımızı yıllarca, yüzyıllarca sürdürerek birlikte nice bayram kutlamayı nasip eylesin, milletimize tuzak kurmaya çalışanlara fırsat vermesin, onların tuzaklarını başlarına geçirsin ve milletimizi payidar eylesin. Hepinizi bu duygularla saygı ile selamlıyorum. Bayramınızı tekrar tekrar kutluyorum, kalın sağlıcakla.” Dedi

Kaymakam AYDIN ise; Kurban bayramını kutlayarak: “Sayın vekilimiz Abdulkadir bey kurban bayramının ehemmiyeti, önemi ile ilgili güzel bir konuşma yaptılar. Tabi ki ben bu güzel sözlere ilaveten şunları söylemek istiyorum; bu bayramlar en nihayetinde birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, muhabbet duygularının geliştiği müstesna günler, aynı zamanda bir senelik kendi muhasebemizi, kendi iç hesabımızı yapmamız gereken de günler. Geçirdiğimiz zaman dilimi içerisinde bu bayramın önemine binaen neler yaptığımızı, neler yapmamız gerektiğini, eksikliklerimizi, hayata ilişkin perspektiflerimizi geliştirmemiz, ortaya koymamız gereken hakikaten müstesna günler, bayramlara bir de bu açıdan bakmakta fayda var. Burada görev yapmış olduğum yıllar içerisinde bir kardeşiniz olarak tespitim, bu bayramları birlik ve beraberliğin güzel örneğini vererek, geçiriyoruz. En nihayetinde başka yerlerde doğrusu bu kalabalıklar toplanmadan bayramlaşma töreni icra ettiğimiz yerlerde oldu. Belenli hemşehrilerimiz dini ve milli bayramlarına sahip çıkıyor bir araya geliyor. Başka işlerini bir kenara bırakarak, birlik ve beraberliğimizi gösterme babında mekanları dolduruyor. Şahsım ve Kaymakamlığım adına hasseten gösterdiğiniz bu özen dolayısı ile teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. İnşallah bundan sonra ki bayramlarımızı da birlik ve beraberlik içerisinde, muhabbetle, sevgi ile birbirimize saygı temelli olarak geçiririz. Hepinizin Bayramını tekrar kutluyorum. Aileniz ile sağlıkla, sıhhatle ve huzurla bir bayram geçirmenizi diliyorum.“ Dedi.

Konuşmaların tamamlanmasını müteakip, Protokolün misafirleri uğurlaması ile Bayramlaşma töreni sona erdi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>