GÖĞÜS KAFESİ AÇILMADAN DELİK KALBİ ONARILDI

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Uzun süreden bu yana kalp rahatsızlığı yaşayan ve doğuştan kalbinin delik olduğu anlaşılan 18 yaşındaki Yusuf Demirçelik, İskenderun Gelişim Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Çetin Murat Songur’un, göğüs kafesini açmadan gerçekleştirdiği operasyonla sağlığına kavuştu. Son günlerde göğüs ağrısı yaşayan ve gittiği Dörtyol Devlet Hastanesi’nde kalbinin doğuştan delik olduğu anlaşılan 18 yaşındaki Yusuf Demirçelik, Gelişim Hastanesi’nde minimal invaziv kalp cerrahisi yöntemiyle göğüs kafesi açılmadan ameliyat edildi. Kalp Damar Cerrahisi Doç. Dr. Çetin Murat Songur ve ekibi tarafında gerçekleştirilen operasyonda, hasta göğüs kafesi açılmadan sağlığına kavuşturuldu.

Kalp hastalıklarının daha genç yaş gruplara inmesiyle birlikte hastalarda kozmetik kaygıların arttığını belirten Doç. Dr. Çetin Murat Songur, “Ülkemizde de bu tarz ameliyatlar yapılmaya başlandı, ama dünya genelinde olduğu kadar yaygınlaşamadı. Bizde İskenderun’da, bu bölgede 5 santim kesikten kapak onarımı artı doğuştan kalp deliği olan bir hastanın kalp deliğini kapattık. Hastamız gayet sağlıklı. Tabi özellikle kalp hastalıklarının daha genç yaş gruplarına inmesiyle birlikte, hastalarda özellikle kaygılarda bir hayli artmaya başladı. Bu anlamda bu ameliyatların hastaların ilerleyen yıllarda kaygılarını gidermiş oluyor. Kamera desteğiyle kalbin görüntüsünü bir monitöre alıyoruz ve bütün cerrahi işlemi ekrandan yapabiliyoruz. Böylelikle tüm göğüs kafesini açmadan kamera desteğiyle bu ameliyatları gerçekleştirebiliyoruz” dedi.

“Hastamızı ikinci gün taburcu ettik”

Gerçekleştirilen bu ameliyatlardan sonra hastanın ikinci günde taburcu edildiğini belirten Doç. Dr. Songur, “Önemli noktalardan bir tanesi de kalp ameliyatlarında çok fazla miktarda kan ve kan ürünü ister istemez kullanılmakta. Biz bu hastamıza bu ameliyattan sonra hiç kan ve kan ürünü transfüzyonu yapmadık, gerek görmedik. Bunlar hastanın ilerleyen zamanlarda iyileşmesine daha hızlandıracak, enfeksiyon oranlarını daha azaltıcı normal hayata biran önce dönmesini sağlayacak prosedürler ve yaygınlaşacağını düşündüğümüz prosedürler. Özel bir deneyim gerektiren prosedürler. Tüm cerrahi branşlarda olduğu gibi artık kalp cerrahisinde de bu ameliyatların sayısının daha da artacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Sağlığına kavuşan 18 yaşındaki Yusuf Demirçelik ise göğüs kafesinin açılması ve büyük ameliyatın kendisini korkuttuğunu belirterek, “İlk göğüs ağrısıyla başlamıştı. Doktorum Çetin Murat Songur ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Göğsümde büyük bir kesik açılacak diye gözüm korkmuştu. Küçük bir kesik açıldı. Şuan her işimi yapabiliyorum. Doktoruma ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Anne Gülbeyaz Demirçelik ise, Doç. Dr. Çetin Murat Songur’a teşekkür ederek, “Çok memnun kaldık, kapalı bir ameliyat olunca. Oğlumun geleceği söz konusuydu açık ameliyat olsaydı eğer, çalışamaz, iş yapamaz. Çünkü geleceği var çocuğumun. Kapalı ameliyat olunca hiçbir engel kalmadı. Çok şükür iyi. Kontrole geldik her şey iyiye gidiyor. Sevindim doktorumuzdan Allah razı olsun” dedi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>