AKİB KEP İLE BAŞVURULARDA ÜYELERİNE ÜCRETSİZ E-İMZA UYGULAMASI SAĞLAYACAK

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

01 Nisan 2018 tarihi itibariyle başvuruları elektronik ortamda yapılmaya başlanan devlet yardımları dosyaları, Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin üyelerine ücretsiz olarak sunacağı KEPPORT uygulaması ile çok daha kolay hale gelecek.

Devlet yardımları dosya başvurularının elektronik ortama taşınmasıyla oluşan geçerli elektronik imza ve zaman damgası sorunlarının çözümüne yönelik çalışan AKİB, üyelerinin başvurularını daha kolay ve ücretsiz şekilde yapabilmesi için KEPPORT uygulaması ile anlaşma sağladı.

Hayatımızın her alanına giren ve hızla gelişen teknoloji, getirdiği kolaylıklar ve hızla iş hayatımızı da olumlu yönde etkilerken, bu doğrultuda alınan karar doğrultusunda 01 Nisan 2018 tarihinden itibaren devlet yardımları dosyalarının başvuru, eksik evrak tamamlama gibi süreçleri elektronik ortama taşınmış ve belgelere elektronik imzalı olarak Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) aracılığı ile İhracatçı Birlikleri’ne iletilmeye başlandı.

Bu uygulama ile artık üyeler başvurularını ofis ortamından yapacak ve evrak getirme götürme, çıktı alma, kargo yapma gibi zorunluluklar ortadan kalkacak. Ancak her yeni sistemin getirmiş olduğu kolaylıklar olduğu gibi ilk başta bir takım sorunlar yaşanması da kaçınılmaz. Bu aşamada devreye giren AKİB, KEPPORT uygulamasını geliştiren firma ile bir işbirliği yaparak üyelerinin başvurularını daha kolay, daha hızlı ve ücretsiz yapmasına olanak sağladı.

AKİB üyeleri www.akib.org.tr web sitesi üzerinden yapılacak yönlendirmelerle KEPPORT uygulamasına girerek hiçbir ücret ödemeden geçerli e-imza atabilecek ve attıkları e-imzanın uzun dönemli olmasını sağlayabilecek.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>