Sınırlı merkezlerde uygulanan ‘Girişimsel Radyoloji’ artık Gelişim’de…

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

GİRİŞİMSEL RADYOLOJİ İLE AMELİYATA GEREK KALMIYOR!

‘Girişimsel radyoloji’ hakkında bilgiler veren İskenderun Gelişim Hastanesi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Yar. Doç. Dr. Ramazan Davran, bu yöntemle başta damar tıkanıklığı olmak üzere, birçok hastalık için, ameliyata gerek kalmadan tanı ve tedavi uyguladıklarını belirtti.

Tıp alanının tümünü ilgilendiren girişimsel radyolojinin, konforlu bir tedavi yöntemi olduğunu ifade eden Yar. Doç. Dr. Ramazan Davran, “Girişimsel Radyoloji, radyolojide kullanılan tıbbi cihazların altında yapılan tüm müdahalelerdir. Ünitemizde; damar tıkanıklıkları, mide, bağırsak, iç organlar, akciğer kanamaları gibi birçok hastalıklara yönelik, ameliyata gerek kalmadan işlem uygulanmaktadır. Daha önce girişimsel radyoloji için büyük merkezlere gitmek gerekiyordu. Şimdi hastanemizde bu önemli hizmeti veriyoruz. Şunu diyebiliriz ki; radyolojisi olmayan hastane kör, girişimsel radyolojisi bulunmayan de hastane topaldır” açıklamasında bulundu.

“Radyolojik girişimler; damarsal ve damar dışı müdahalelerdir”

Girişimsel radyolojinin iki bölüme ayrıldığını ifade eden Yar. Doç. Dr. Ramazan Davran, “Radyolojik girişimler; damarsal ve damar dışı müdahalelerdir. Damarsa işlemler; kalbin dışındaki tüm damarlara uyguladığımız müdahalelerdir. Bu müdahaleler; tıkanan damar tedavisi, travmaya bağlı yara alan damarların tedavisi, tümörlere bağlı kanamaların tedavisidir. Damar dışı müdahaleler ise; vücudun herhangi bir yerindeki kistlerdeki, apsedeki kanamaları, kateter takarak boşaltılmaktadır. Ayrıca kedi köpeklerden bulaşan kist hastalıklarını da aynı yöntemle boşaltıyoruz. Bunun yanı sıra vücutta bulunan iç organlardan veya herhangi bir yerde kitlelerden biyopsi alıyoruz. Tümörlere de bölgesel tedavi uyguluyoruz. Girişimsel radyoloji sayesinde ameliyatlardaki gibi risklerde azalıyor” dedi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>