Bilfen İskenderun,Vali Ata Ziyareti

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay valisi sayın Erdal ATA, İskenderun Bilfen okullarını ziyaret etti. Ziyareti sırasında İskenderun Kaymakamı Recep SOYTÜRK Bilfen İskenderun kurucusu Süleyman ÇELİK ve kurum müdüresi   Pelin ARICA karşıladılar. Vali Erdal ATA okulun bütün birimleri ve eğitim alanlarını tek tek yerinde inceleyerek kurum müdüresinden bilgiler aldı ziyaretinin sonunda duygu ve düşüncelerini;Okulunuzun fiziki şartları çok iyi.Anlatıldığı kadarıyla eğitimde çok iyi başarılara ulaşmışsınız tebrik ederim. Sözleriyle ifade etti.

KANADA’YI KEŞFEDECEKLER

Bilfen İskenderun liselerinden 9 öğrenci öğretmenleri eşliğinde Kanada’nın Toronto şehrine giderek bir akademik ayı Toronto’da geçirecekler. Kanadalı öğrencilerle öğrenim görerek hem yabancı dil becerilerini geliştirip hem de farklı bir kültürü deneyimleme şansı elde edecekler.

BİLİMSEL PROJELERİN VAZGEÇİLMEZİ CERN

Bilfen liseleri öğrencileri, CERN ‘de çalışan Türk araştırmalarından biri olan Cenk Yıldız’ın misafiri oldu. Bilfen Üsküdar Fen Lisesi mezunu olan ATLAS Muon Spektrometresindeki algıçların veri alım sistemi üzerinde çalışan YILDIZ, tüm gününü kendisiyle aynı sıralarda eğitim gören Bilfenli öğrencilere ayırdı. Çalışmaları ile ilgili liseli gençlere sunum yapan Bilfen mezunu öğrencilerin sorularını da yanıtladı. CERN’ deki gezilerine Glome ve Microcosm bölümleri ile devam eden öğrenciler Parçacık fiziği dersine de katılma şansı yakaladılar. Öğrenciler, İsviçre’den ayrılmadan dünyanın en iddialı bilim müzelerinden biri olan Zürih Teknorama müzesini de ziyaret etmeyi ihmal etmediler.

NASA’DA KODLAMA VE ROBOTİK EĞİTİMİ

Bilfen liselerinin her yıl düzenlediği NASA kampı bu yıl da Orlando kentinde yer alan Kennedy Space Center’e yapılan ziyaretle gerçekleşti. Üç günlük yoğun kodlama ve robotik eğitimi alan öğrenciler kendi Mars keşif aracı Curiosity’lerini kendileri kodlayarak yapay Mars yüzeyinde verilen görevleri yerine getirdiler. Bunun yanı sıra öğrenciler uzay araçlarının kademe kademe nasıl üretildiği, hazırlanan araçların fırlatma rampasına nasıl yerleştirildiği ve uzay çalışmalarının tarihi süreçleri hakkında merak ettiklerini öğrenme fırsatı buldular. Uzaya yolculuk yapan 488 NASA astronotundan biri olan Bob Springer ile söyleşi yapma imkânı da bulan öğrenciler, uzaydaki yaşam konularında bilgiler edindiler. Bilim keşiflerine Orlando Science Center’da fizik, kimya ve biyoloji alanında deneyleri gözlemleyerek devam eden öğrenciler Miami şehrinin en büyük bilim müzesi olan Philip and Patricia Frost Museum of Science ‘ı da ziyaret ettiler.

İskenderun Liselerinde 3. Kariyer Günleri

Özel Bilfen İskenderun Liselerinde 3. Kariyer Günleri

Özel Bilfen İskenderun Fen ve Anadolu Liseleri öğrencileri, 3. Kariyer Günleri kapsamında kendi sektöründe önde gelen konuşmacılarla bir araya geldiler. Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Alper Yılmaz, Psikolog Ebru Demir, Diş Hekimi/ Ortodontist Egemen Kendi, Makine Mühendisi Ahmet Ziya Özhindi ve  Akademisyen İbrahim İnan’ın katılımlarıyla gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, sorularına aldıkları cevaplarla kariyer hedeflerini planlamada bilinçli bir adım daha atmış oldular.

İskenderun Liseleri Antep Gezisi

Bilfen İskenderun Liseleri Yaşayarak Öğreniyor

Bilfen İskenderun Fen ve Anadolu Liseleri 9. sınıf öğrencileri için “Yaşayarak Öğrenme” kapsamında tarih ve biyoloji dersi için Gaziantep Zeugma Müzesine ve Gaziantep Hayvanat bahçesine gezi düzenledi. Gezide öğrenciler, tarih öncesi dönem ile ilk çağ uygarlıklarına ait eserleri tarih öğretmeni önderliğinde canlıların sınıflandırılması konusunda  hayvanlar âlemini biyoloji öğretmeni önderliğinde yerinde inceleyip bilgilerini pekiştirirken eğlenceli bir gezi gerçekleştirmenin keyfini de yaşadılar.

Bilfen İskenderun Liselerinde Üniversite Tanıtım Gezileri

Bilfen İskenderun Liselerinde Üniversite Tanıtım Gezileri

Bilfen İskenderun Fen ve Anadolu Liseleri 12. sınıf öğrencilerine “Üniversite Tanıtımı” kapsamında Koç  ve Sabancı Üniversitelerine gezi düzenlendi. Öğrencilerin kariyer planlarını yapmalarında yardımcı, hedeflerini gerçekleştirmede yol gösterici olan gezide öğrenciler; üniversitelerin kültürlerini, olanaklarını ve bölümlerle ilgili gerekli bilgileri edinerek üniversite giriş  sınavı öncesi çalışma motivasyonlarını da artırmayı sağlayan keyifli ve faydalı bir gün geçirdiler.

İskenderun Liseleri “Sınav Öncesi ve Sınav Anında Kaygı ile Baş Etme Yolları”

ÖZEL BİLFEN İSKENDERUN LİSELERİNDEN SON SINIF ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

Özel Bilfen İskenderun Liseleri 12. sınıf öğrencilerine, kaygılarını en aza indirerek yaklaşan üniversite sınavına daha verimli hazırlanabilmeleri için Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Alper Yılmaz tarafından “Sınav Öncesi ve Sınav Anında Kaygı ile Baş Etme Yolları” temalı bir çalışma gerçekleştirildi. Yapılan etkinlik son sınıf öğrencilerine hem keyifli vakit geçirme fırsatı sundu hem de kaygı konusunda onları bilinçlendirdi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>