Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü Tarafından 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı Düzenlendi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından Tayfur Sökmen Kampüsü Atatürk Konferans Salonunda 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı düzenlendi.

Programa Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Veysel Eren, Prof. Dr. Mehmet Kılınç, Prof. Dr. Yusuf Önlen, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Erhan Yengil, il protokolü, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya’nın konuşması ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Hasan Kaya: “15 Temmuz 2016 ülkemiz için bir dönüm noktasıdır. Hainlerden oluşan grup, kimsenin beklemediği bir anda darbe teşebbüsünde bulundu. Bu girişimin bir proje olduğunu her insan anlayabilir. Bu kalkışma üç beş kişinin yapacağı bir olay değildir. Bu olay emperyalist güçlerin uzun zamandır planladığı bir projedir. Türkiye’deki bütün kurumlara sızan bu hainlerden en büyük zararı üniversiteler görmüştür. Ülkemiz çok büyük bir tehlike atlattı. Emperyalistlerin ülkemiz üzerindeki hevesleri kursaklarında kaldı. Şer, hayıra döndü. 81 ilde 81 milyon insan birlik ve beraberlik içerisinde hareket etti. O gece üniversitemiz, Türkiye’de darbe karşıtı bildiri yayınlayan ilk üniversitedir. 250 şehidimiz, binlerce gazimiz var. Bu sayı çok büyük bir sayıdır. Şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Millet olarak her zaman birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz gerekir. Türk Milleti hiçbir zaman boyunduruk altına girmemiştir ve bundan sonra da girmeyecektir.” dedi.

Rektör Kaya’nın konuşmasının ardından hainlerin teşebbüs ettiği darbeyi anlatan video gösterimi yapıldı.

Sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye gelen Hatay Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ali Parlak, 15 Temmuz Şehitleri anısına yazdığı Bırak Kalemi Şair adlı eserini seslendirdi. Şair Ali Parlak’ın ardından 15 Temmuz’da Gölbaşı Özel Harekat Merkezinde şehit olan Hurşit Uzel’in yazdığı Ezel Tepenin Okçuları şiirini, kardeşi Hüseyin Uzel seslendirdi.

Şiir dinletisi sonrası Antakya Devlet Konservatuarından Dr. Öğretim Üyesi Erhan Tekin ve ekibinin hazırladığı Türkiye Sizi Unutmayacak isimli konser, dinleyicilerin duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

Program ödül takdimiyle sona erdi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>