Belen Hain Darbecilere Karşı Yine Meydanlardaydı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Belen Belediyesi ve Belen Kaymakamlığınca ortaklaşa tertip edilen, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Milli Birlik ve Demokrasi günü etkinlikleri, Belenli vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

İlk olarak Şehit ve Gazi yakınlarına verilen kahvaltı programıyla başlayan etkinlikler, Kıcı mahallesinde bulunan Şehit mezarlarının başında ve akabinde Tosyalı Camiinde okunan Kuran- Kerim ve duaların ardından, Belen Seyir Terasından başlayan ve tören alanına kadar süren coşkulu yürüyüşle devam etti.

Ardından yürüyüşe katılan vatandaşlar, Mehteran eşliğinde etkinlik alanına, sloganlar ve Türk bayraklarıyla girerek, 15 Temmuz Şehitleri ve Gazilerini saygıyla yad etti.

Belen Belediyesi ve Belen Kaymakamlığının işbirliğinde düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Milli Birlik ve Demokrasi günü etkinliklerine, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, AK Parti Hatay Milletvekili Adayı Ecrin Nazlı İnan, Belen Kurum Müdürleri, Mülki ve İdari Amirler, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Muhtarlar, STK Başkan ve Üyeleri ve çok sayıda Belenli vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

Açılış Konuşmasını yapan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

Vurucu, ”Kıymetli Kaymakamım değerli protokol üyelerimiz, kardeşlerim, bacılarım, amcalarım ve kıymeti gençler, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.

15 Temmuz hain darbe kalkışmasının ikinci yıldönümünde kahraman Şehitlerimizi ve kıymetli Gazilerimizi yâd etmek için burada toplandık. Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Evet, aklını Pensilvanya’dan aldığı emirle ipotek eden hainler, hiç utanmadan bu ülkenin dişiyle tırnağıyla devletine verdiği vergilerle aldığı o asil üniformayı kullanarak ellerindeki silahları, topları, jetlerinin hedeflerini, masum sivillere yöneltmiş ve hain emellerine ulaşmak için aziz milletimizin asil kanını dökerek darbe girişiminde bulunmuştur.

Ama hain odaklardan emir alan gafiller bir şeyi hesaplayamadılar, o da kahraman milletimizin hainlere göğüs gereceğini, nasıl ki Çanakkale’yi geçilmez yapmak için göğsünü düşman kurşunlarına siper ederek 250.000 şehit veren ve Çanakkale’yi geçilmez kılan asil milletimiz, karşısındaki hainlere de biz bitti demeden bitmez diyen Türk milleti, yine o akşam hain FETÖ’cülere gereken cevabı vermiştir.

Çanakkale destanını yazan büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk, o yüzyılda gelen en büyük komutandı ve o zor şartlarda dört bir yanı düşmanlarla çevrili güzel ülkemizi hainlerin emellerine karşı nasıl dik durduysa, bu yüzyılda da gelen Reisimiz, Recep Tayyip Erdoğan hain darbecilere karşı dim dik durarak, milletimizin başında hainlere karşı ikinci kurtuluş savaşını verdi ve büyük bir zafere imza attı. Rabbim ülkemize böylesine kara geceleri yaşatmasın. 24 Haziran da olduğu gibi, 2023’de tekrar Başkan seçeceğimiz Reisimizi de başımızdan eksik

etmesin. Programımıza katılan siz kıymetli hemşerilerime bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” İfadelerini kullandı.

Ardından konuşma yapan Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın’da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı.

Aydın, ”Kıymetli Belenli kardeşlerim, bu önemli günde yine meydanlara inerek hain şer odaklarına gereken cevabı verdiniz. İki yıl önce vücudumuzun her yönüyle yaşadığımız ve hissettiğimiz çok elim olayların yaşandığı bir gündü. Bu acı olayın 2 yıl gibi kısa bir zaman önce yaşanan olayları unutma emareleri gösteriyoruz. Sinevizyonda da izlediğimiz gibi, bu adamların yapmaya çalıştığı esaret rejimi ve esaret yönetimiydi. Bunu Unutmamalıyız, unutturmamalıyız, gelecek kuşaklara ısrarla anlatmalıyız.

2 yıl önce yaşadığımız bu olay Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş bir ihanet hareketiydi. Ama aynı zamanda bir guru vesilesini yaşadık. Aziz milletimizin şanlı ve kahraman direnişine tanık olduk, Tıpkı Kurtuluş Savaşında olduğu gibi, vatanının her karışını ve bayrağını, kutsalı ve namusu gibi gören genciyle, yaşlısıyla, vatanımızın bir karış toprağının hesabını sormuştur ve kurtuluş savaşında ülke topraklarını düşman çizmesiyle ezdirmediysek, bu aziz milletin bu aziz halkları olarak sizler, o gece Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıya ve kalbinizdeki inançla, imanla, özveriyle, gayretle, çalışkanlıkla meydanlara indiniz ve bu hainlerin darbe girişimine engel oldunuz. Hepinizden Allah razı olsun ifadelerini kullandı.

AK Parti Hatay Milletvekil adayı Ecrin Nazlı İnan’ın da katıldığı ve iki şehit yakınına hediye ettiği devre mülk tapu töreninin ardından günün anlam ve önemine yaptığı konuşmada, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Milli Birlik ve Demokrasi gününüzü kutlar, hainlere sokakları dar eden kıymetli vatandaşlarıma teşekkürlerimi sunarım. 15 Temmuzda Başkomutanımızın çağrısıyla meydanlara inen vatan ve bu kutsal uğurda canlarını ortaya koyan Şehitlerimizi saygıyla, gazilerimizi minnetle anıyorum. İfadelerini kullandı.

Ardından Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel’in de konuşma yaptığı proğramda Milletvekili Özel şu İfadelere yer verdi. Selamlama konuşmasının ardından hakikaten çok coşkulu ve duygulu anlar yaşıyoruz. 15 Temmuz benim Ankara’da yakalandığım bir tarihti ve o gece bu saatlerde TBMM Genel Kurmay Kavşağındaydık arkadaşlarımızla beraber. Tıpkı 1071’den bu yana Kosovada, Çanakkalede, Kutü-l Amare’de, Kıbrıs mevzilerinde nasıl bir millet olduysak o zaman da bir millet olduk. Burada olduğu gibi herkesin gözünde bir Ömer Halis Demir olma sevdasını ve şehadete erme arzusu ve gıptası vardı.

O gece darbeci korkak hainlerin jeti görünce pusarlar, tankı görünce kaçarlar dedikleri bir milletin destan yazdığı bir geceydi.

Bu hainler sürüsü bu şebeke aslında özlerine döndü çünkü bu bunlar önceden vesayeti ve darbeyi alkışlayan insanlardı tıpkı 28 Şubat’ta seçilmiş Başbakanına beceremediğini söyleyenlerdi. 17-25 Aralık emniyet ve yargıya darbeye kalkışmıştı. 15 Temmuz’da da sivilleri katlederek göstermişlerdi bunlar aslında, asıllarına döndüler, evet ne diyor şair inatla gitme

soy sop faslına, kurtsa kurt it’se it döner aslına, Gazi Osmanlarla Oğuz nesline Anadolu’yu yurt tutup şehit vermeli. Allah’ıma hamd olsun.

Bu topraklar mührümüzü şehit kanlarıyla vurup tapusunu şahadetle aldığımız topraklardır. O gün, o gece yine şehitlerimizle, kutsal saydığımız bu güzel vatani koruyacağımıza dair, aklımızda bir anımızı tazeledik ve o gün korkuları dürenler, ölümü öldüren bir asil millet olduk. Türkiye artık eski Türkiye değil Türkiye artık çok büyük bir ülke. Türkiye artık önüne umutla bakan bir ülke, sadece 15 Temmuz’a sıkıştırmadılar hainliklerini, hemen akabinde Fırat kalkana operasyonuyla, oluşturulan terör koridoruna bir paçavra gibi söküp attık. Allah bir daha 15 Temmuz’lar yaşatmasın. Mehmet Akif merhumun ifade ettiği gibi, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın, ama bizler her marş söylemek durumunda kaldığımızda birbirimize daha çok kenetleniyoruz ve tek yumruk halinde geliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz gecesi gibi bu meydanları bugün de boş bırakmayan mensubu olmaktan gurur duyduğum, siz kıymetli hemşerilerime gönülden şükranlarımı sünüyorum, Allah sizlerden razı olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun, Allah yolunuzu açık, ufkunuzu daim eylesin, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum, kalın sağlıcakla, Allaha emanet olun, hayırlı geceler. İfadelerini kullanarak sözlerine son verdi.

Çeşitli sinevizyon gösterilerinin, şiir, ilahilerin okunduğu 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Milli Birlik ve Demokrasi programı 01.00’da sona erdi

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>