SAMANDAĞ’DA EVVEL TEMMUZ FESTİVALİNE START VERİLDİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

 

Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği ve Samandağ Kalkındırma Derneği’nin işbirliği, Samandağ Belediyesi ve yerel sponsorların katkılarıyla geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen Samandağ Evvel Temmuz Festivali paneller ve müzik etkinlikleriyle başladı. Festivalin 1. Günündeki program saat 16:00’da “Türkiye’de Yeni Rejimin İnşası ve Sosyal Politik Durum Üzerine Yansımaları” konulu söyleşi gerçekleşti.

Saat 18:00’da “Ortadoğu’daki Değişen Siyasal Dengeler ve Ülkemize etkileri başlıklı söyleşi gerçekleşti.

Söyleşilerin ardından Akşam etkinlikleri kapsamında Konserler gerçekleştirildi.

Saat 20:00’da başlayan Konser Etkinlikleri Açılış Programı ile başladı. Saat 20:30’ da yerel grup Salahattin Lislas ve Yeni Gün Işığı Rehabilitasyon Merkezi Çocuk Korosu, Saat 21:10’da Grup Harman-Ali Berrak sahne alarak izleyicilere müzik ziyafeti verdi.

Saat 21:45’te AKDD Başkanı Akan Sönmez’in açılış konuşmasının ardından saat 21.50’de Grup Kaldırım konseri ile festivalin birinci günü tamamlandı.

AKDD Başkanı Akan Sönmez açılış konuşmasında; “Ehlen ve sehlen büsveydi vımtakii, Evvel Temmüz mberek aleykin Aleyna ve ala cemiğ.

Hoş geldiniz dostlar Evvel Temmüz bayramının ilimize bölgemize barış getirmesini temenni ediyoruz.

Karşı yakamızda Suriye’de evvel temmüz bayramı kutlanıyor buradan onların da bayramını kutluyoruz en kısa zamanda savaşın bitmesini ve huzurlu günlerin onlar için başlamasını diliyoruz. Suriye’de barış istiyoruz.

Binlerce yılardan beri kutlanan doğanın verimini bize sunduğu yaşama yeniden şans tanıyan bayramı ne yazık ki savaş ve doğal katliamların olduğu bir ortamda kutluyoruz. Mersinde yapılması planlanan Akkuyu nükleer santrali bu bölge insanına doğasına denizine suyuna verilen ölüm fermanıdır. Aynı şiddetle devam eden Samandağ’ımızın el arabi türbesi ve tarihi mirası sen simon manastırının üzerinde ki rüzgar elektrik santralleri ile işgali hem çevremizin hem tarihimizin hem inanç merkezlerimizin tahribi kültür ve doğamızın katlidir.

Bugün soma katliamı davasının sonuçları açıklandı. Genel müdür ve yöneticiler ceza alırken patronlar ve oraya gerekli izni verenler ve gerekli denetimleri yapmayanlar en başta siyasiler cezalandırılmadı hatta dava konusu bile edilmedi.Dileriz ki Çorlu’da olan tren kazasında süreç böyle işlemez. Göz göre gelen İş cinayetleri son bulsun istiyoruz.

Yurt dışında işçiliği kanayan yaramız olmaya devam ediyor. Neredeyse her haneden en az bir çalışanımız yurt dışında hukuksuz şartlar altında çalışıyor. Yurt içinde de okuyan yada çalışmaya ihtiyacı olan gençlerimiz işsizlik ile boğuşuyor. İş kazaları ve meslek hastalıklarına maruz kalıyor. Yurt dışındaki çalışanlara ve işsiz gençlere işsizliği azaltan projeler geliştirilmesi ve vasıflı mesleklerin öğretilmesini istiyoruz.” dedi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>