Yeni dönemin ilk yasama çalışması Serkan Topal’dan geldi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

27. Dönem Milletvekilleri yemin ederek görevlerine başladı. Yeni dönemde ilk  yasama çalışması CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal’dan geldi. Yeni dönemin İlk soru önergesini veren Topal , Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şu soruları yöneltti :

“(…. )Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma” sözüne sadık kalarak bu ilke ve İnkılapların uygulanmasının ödünsüz olarak yerine getirilmesini yürütmenin başı  olarak temin edecek misiniz?

      Yine yemin metninde ifade edildiği üzere “üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim.” Sözüne bağlı kalarak; hiçbir siyasal ayrım yapmadan başta yurttaşlarımız olmak üzere tüm siyasi partilere, kurum ve kuruluşlara , ”tarafsız “lık ilkesi kapsamında eşit davranarak yemininize sadık kalacak mısınız?

27. Dönemin İlk kanun teklifini ve ilk Araştırma Önergesini de veren Serkan Topal ;”Ben Hatay Milletvekiliyim ve öğretmen kökenliyim, dolayısı ile İlk araştırma önergesini Hatay’ın sorunlarının araştırılması olarak verdim. İlk Kanun teklifimi de  ücretsiz eğitim sağlanması amacıyla Milli Eğitim kanununda değişiklik yapılmasına dair verdim. Hatay ve Eğitim benim için iki vazgeçilmez konudur. Bunun için ilk önce bu konulardan başlamanın , Hataylı , Eğitimci kökenli  bir Milletvekili olarak benim en temel görevimdir. Her zaman  benzer sorunları ülke gündemine taşımak adına TBMM de gerekli çalışmalarıma devam edeceğim.”dedi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>