Hünerli Eller, Hünerli Kadınlar Projesine Bürokrasi Ayıbı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Merdiven altında sergi yaptıranlar utansınlar

Türk Kadınlar Birliği Derneği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer, in Sodes Sosyal Destek Programı kapsamında başlattığı hünerli eller, hünerli kadınlar projesi, Aşçı yardımcılığı ilk kursiyerlerini mezun etti.

Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı, Hatay Valiliği ve Türk Kadınlar birliği nin onayı ile yaşama geçen proje bu gün itibarı ile 17 öğrencisi mezun etti.

450 saatlik aşçı yardımcılığı kursu bu programda kursiyerler: İş sağlığı güvenliği, besin ögeleri, hijyen, sebze yemekleri,et yemekleri,çorbalar,pilavlar,makarnalar,salatalar ve soslar hakkında eğitim aldılar.

Eğitimde başarılı olan kursiyerlere ihtiyaç duyulan lokanta,otel,ve iş yeri yemekhanelerinde çalışma olanağı sağlanacaktır.

Aşçı Yardımcılığı kursundan mezun olan öğrenciler günün anlam ve önemine uygun biçimde bir hazırlık yaparak ilk lezzetlerini tanıtmak amaçlı bir sergi açmak isterler.

Ancak proje bürokrasi engeline takılır..

Belediye ve Emniyet Müdürlüğüne yapılan başvurularda sonuçsuz kalınca el emeği göz nuru dökülerek ortaya çıkan bu lezzetler ne yazık ki bir kapı önünde ve merdiven altında sıcak hava da  halka sunuldu…

Türk Kadınlar Birliği Başkanı Canan Gencer, durumdan oldukça üzgün olduğunu dile getirerek, İskenderun’da birçok yere, birçok vâkıfa kapılarını açan bürokrasi kadına destek projesinde karşılığını alamadık çok yazık çok ayıp sözlerine dikkat çekti…

Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>