HATSU HEYETİ, SU ALMAYA BAŞLAYAN DEV TESİSTE İNCEMELERDE BULUNDU

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

ÇAPARALİ, “AMACIMIZ KALİTELİ VE SAĞLIKLI YAŞAM ORTAMI SAĞLAMAK”

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) heyeti, atık su alımına başlayan Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Daire Başkanları ve şube müdürleri, atık su almaya başlayan ve tesisin arıtım sağlaması için gerekli gerek olan bakteri üretim safhasının başlandığı dev tesisi yerinde inceleyerek, kendilerine eşlik eden yetkili ve teknik personelden çalışmaların son durumu hakkında detaylı bilgiler aldı.

Dünyanın 5., Avrupa’nın 2., Türkiye’nin ise en büyük kapasitesine sahip Membran tesisin fiziki inşaatı ile elektrik ve teknik ekipmanların montaj çalışmalarının tamamlandığını aktaran Genel Müdür Çaparali, HATSU teknik heyeti tarafından yapılan tetkiklerin ardından tesisin atık su almaya başladığını ve tesisin arıtım sağlaması için gerekli olan bakteri üretimine başlandığını bildirdi.

Tesise alınan atık suların arıtılmasını sağlamak amacı ile çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Çaparali, uygun ortamın sağlanmasıyla birlikte temiz su deşarjının sağlanacağını açıklayarak, bugüne ve geleceğe kaliteli, sağlıklı bir yaşam sağlama hedefiyle çalışmalara tüm hızıyla devam edildiğini vurguladı.

Tesisin çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarının devam ettiğini belirten Çaparali, dev tesis sayesinde evsel atıksuların Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kriterlerine uygun arıtımın yanı sıra sulama suyu kriterine sahip yaklaşık yüzde 99.99 giderim verimi ile Asi Nehri’ne deşarjı sağlanacak.

Çaparali ayrıca, Küçükdalyan-Narlıca Atıksu Arıtma Tesisi’ne atık suların tahliye edilmesi adına Antakya 2. Grup Odabaşı-Güzelburç-Narlıca (Mobilyacılar Sitesi) Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>