BAŞKAN YAVUZ KIRIKHAN’IN 80.KURTULUŞ BAYRAMI KUTLU OLSUN

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

“Kahraman Türk ordusunun Kırıkhan’a gelişinin ve Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 80. yıldönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyoruz” diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi; “Kırıkhan, Osmanlı imparatorluğunun son döneminde Belen kazasına bağlı bir Nahiye iken, 1. Dünya savaşı sonrası Fransızların işgaline uğradı. 1924 yılında ilçe merkezi olan Kırıkhan uzun yıllar Fransız işgalinde kaldı. İşgal yıllarından sonra 1939 yılında Hatay ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti yönetimine girdi. Kuvayı milliye ruhundan ve Birlik beraberlik duygularından hiçbir zaman ödün vermeyen Kırıkhan ve Hatay halkı, özgürlüğüne kavuşmak için sömürgeci güçlere ve itilaf devletlerine karşı tüm gücüyle topyekûn mücadele etmiştir. “Şerefim ve namusum üzerine söz veriyorum Hatayı Ecnebilerin eline bırakmayacağım” diyen, Mustafa Kemal Atatürk, Mondros Mütarekesi ve Milli mücadele yıllarından itibaren Misakı Milli sınırları içinde Hatay Meselesini mütalaa etmiş, bu konuyu hayatta kaldığı süre içinde daima gündemde tutmuştur. Cumhuriyet döneminde kişisel dava haline getirip “Hatay benim şahsi meselemdir” diyerek bütün ağırlığını koyup siyasi dehası ve ustaca yürüttüğü aktif politikasıyla önce bağımsız devlete kavuşturmuş, ardından da aktif ve dâhiyane yürüttüğü politika sonucu Hatay ve ilçelerine Türk ordusu girerek yaklaşık 20 yıllık Fransız işgaline son vermiştir. 6 Temmuz 1938 yılında Kurmay Albay Şükrü KANATLI komutasındaki 39. Dağ Tugayı 48.Takviyeli Dağ Alayı Hassa üzerinden Kırıkhan ’a girerek bu şanlı olay tarihe altın harflerle yazılmıştır. Büyük coşkuyla, neşeyle, bayram gibi karşılanan Kurmay Albay Şükrü KANATLI, Kırıkhan halkına “Atatürk’ün, Türk Ordusunun ve Anayurdun sizlere selamını getirdim” diyerek Kırıkhan halkıyla bütünleşmiştir. Şanlı Türk ordusunun ebediyen çıkmamak üzere girdiği bu topraklar üzerinde birlikte yamaktan gurur duyuyoruz. 6 Temmuz 1938 tarihinde Kahraman Ordumuz Kırıkhan’a girerken “Dün hayal gibi görünen bu hakikat bu gün görülmemiş heyecan ve tezahürler arasında tecelli etti” diyen Kırıkhan halkı; Askerlerimizi Kırıkhan’a girerken Yaşlısı, genci, kadını, erkeği ile sevgi seli ve büyük coşku içinde karşılarken Kurtuluş bayramını heyecan içinde askerlerimizle birlikte yaşadılar. Türk Askerinin ayak bastığı bu topraklar artık Anadolu’nun ayrılmaz bir bütünün parçası oldu. Muhteşem karşılama bayramlar gibi coşku, sevinç ve gözyaşları ile bir bütünlük oluşturdu. Böylece ebediyen hem bayrağımız hem de ezan sesimiz susmayacak şekilde konuşlandırılmış oldu. “Kırk Asırlık Bir Türk Yurdu Esir Kalamaz” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele Kahramanları bu ülküyü hayata geçirerek Türk ve Dünya tarihine altın harflerle yazdılar.

Gurur duyduğumuz tarihlerden birisi olan 6 Temmuz Kırıkhan’ın Düşman işgalinden Kurtuluş tarihi, bizler için yolumuzu aydınlatmaya ve hedeflerimize sağlam adımlarla yürümemize yardım etmeye ilelebet devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Kırıkhan’ın düşman işgalinden Kurtuluşunun 80.Kurtuluş yıldönümünü en içten duygularımla kutluyor, “Yurtta Barış Dünyada Barış” sözleriyle bütün

dünyaya önemli bir mesaj veren ve özellikle HATAY için kişisel çaba ve gayretler sarf ederek bizlere bu günleri hazırlayan, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Albay Şükrü Kanatlı ile silah arkadaşlarını, bu millet ve bu vatan için mücadele veren tüm Şehit ve Gazilerimizi şahsım ve ilçem adına bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu güzel vatanımızı bizlere emanet eden, tüm Şehitlerimizin Ruhları Şad, Mekânları Cennet olsun.”

‘’ALLAH’ım hiç kimseyi VATAN’sız bırakma’’

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>