Kurtuluş Bayramı Kutlu Olsun

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

İşgalci güçlerin başlattığı ve 19 yıl 7 ay süren işgalleri, 5 Temmuz 1938’de kahraman Türk ordusunun İskenderun’a girmesiyle noktalanmıştır.

Kahraman Türk ordusunun 5 Temmuz 1938 tarihinde İskenderun’a girişinin ve bağımsızlık mücadelemizin 80. yıldönümünü idrak ettiğimiz şu günlerde ulusal onurumuzu, milli birlik ve beraberliğimizi korumanın sevinç ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Bugün de milletçe, gelecek hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerleyen, devraldığımız değerli mirası aynı yüksek ruh ve bilinçle koruyor, birlik ve beraberlik içinde, yaşama irademizi devam ettiriyoruz. Ülkemizin bugünlere ulaşması için sayısız zorluklara göğüs gerilmiştir. Milletimizin her ferdi, Şehitlerimizin bıraktığı emanetin değerinin şuuru içindedir. Milletçe, Şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşıyacağız.

Bir yandan Cumhuriyetimizi geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği yere taşımak için mücadele verirken, diğer yandan da bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz. Bu gurur günümüzde, işgalcilerin esaret ve katliamlarına boyun eğmeyip, bağımsızlığı sağlayan ve yeni bir Cumhuriyet kuran, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun Kahraman Silah Arkadaşlarını ve yüce Türk milletine şükranlarımı sunuyor, ruhları şad olsun diyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, İskenderun ilçemizin topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda canlarını feda eden Şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygıyla anıyor, tüm vatandaşlarımıza en içten selam ve sevgilerimi sunuyorum

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>