İSTE’yenler diplomalarını aldı!

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Çok kısa bir süre önce mezun olarak keplerini atan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) mezunları, Merkez Kampüs’teki Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda gerçekleşen törenle diplomalarına kavuştu.

Evlatlarının mutluluklarına şahitlik etmek üzere gelen veliler ile birlikte, mezunların bu güzel günlerinde mutluluklarını doyasıya yaşayabilmeleri için her türlü imkânın seferber edildiği Diploma Töreni; Saygı Duruşu yapılmasının ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İSTE tanıtım videosunun gösterilmesi ile başladı. Ardından, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğrencileri ve öğretim elemanları törene katılan konuklara günün anlamına uygun unutulmaz parçalardan oluşan bir müzik dinletisi sundu.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “İSTE’nin ortaya koymuş olduğu ‘teknoversite’ vizyonunun giderek yaygınlaşıyor olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Artık, herkes inovasyonu, teknolojiyi, inovasyon odaklı ekonomik kalkınma modelini konuşuyor, sorguluyor ve uyguluyor. Şimdi ise başarıyı ödüllendirme zamanı. Diplomalarla taçlandırma zamanı. Öncelikle bizi tercih ettiğiniz için sizlere teşekkür ederiz. Bizlere güvendiğiniz için sizlere teşekkür ederiz. Mezunlarımız bizim geleceğimiz, en büyük değerlerimizdir. Bir üniversitenin performansı ve başarısı mezunlarının başarısı ile ölçülür. Sizin başarınız bizim başarımızdır. Bu, öylesine söylenmiş bir şey değil. Sizlerin iş hayatında göstereceği performans ve elde edeceği başarı doğrudan bize yansıyacaktır. Misalen, sizin teknoparklarda kuracağınız bir start-up şirket, Üniversitemize çok yüksek bir puan kazandıracaktır. Ama bizim bundan haberdar olmamız gerekiyor. Sistem bu şekilde çalışıyor artık. O yüzden, lütfen kusura bakmayın, biz sizi takip etmeye devam edeceğiz kuracağımız mezun iletişim sistemi ile. Siz de bizi takip ediniz, iletişiminizi kesmeyiniz. Mezun olduğunuz okulunuzla bizimle olan bağınızı koparmayınız, desteğinizi devam ettiriniz, sürekli İSTE’yiniz. Müzik dinletisinde de duyduğunuz üzere; siz yanımızda olursanız, biz hiçbir şeyden korkmayız. Biz sizin yanınızdayız. Siz de korkmayın ve hatta öğrendiklerinizi uygulamanın tadını çıkartın artık. Şimdi, hepiniz ailelerinize teşekkür edin ve onları ayakta alkışlayın. Yolunuz açık olsun. Allaha emanet olun” şeklinde konuştu.

Mezunlara seslenen Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu; kariyer basamakların çıkarken sabırlı olunması gerektiğinin altını çizerek; “Mezunlarımızı tebrik ediyoruz. Bugün sizler için çok önemli bir gün. Çalıştınız ve karşılığını aldınız. Kendinize güvenin ve asla vazgeçmeyin. İSTE hem bölgemize, hem gençliğimize çok şey kazandırdı. Bu vesileyle hem akademisyenlerimize, hem de öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür eder, mezuniyetlerinin hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Konuşmaların ardından ilk olarak, sene sonunda yapılan teknologluk sınavında başarı gösteren Teknoversite mezunlarına Teknologluk Sertifikaları takdim edildi. Ardından, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nda sportif faaliyetlerde önemli dereceler kazanan ve İSTE’nin adını birçok platformda duyuran öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Mezunları temsilen kürsüye gelen İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’ndan Emre Çağlar Coşgun arkadaşları adına yaptığı konuşmasında; İSTE’deki güzel anılarının her zaman kalbinde

yaşayacağını, İSTE’de geçirdiği zamanın unutulmayacak hatıralar bıraktığını belirtti. Konuşmasını ailesine ve İSTE’ye teşekkürlerini sunarak sonlandıran Emre Çağlar Coşgun, daha sonra alkışlar arasında mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Diploma Törenine; Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, hayırsever iş insanları; Recep Atakaş, Nuri Üysen, Recep Ekinci, Selma Yılmaz ve diğer protokol erkânı ile öğretim elemanları, mezunlar ve yakınları katıldı.

Mezunların diploma ve hediyeleri, törene katılan protokol erkânı ve öğretim elemanları tarafından tarafından verildi. 2017 yılında olduğu gibi 2018 yılında da ‘Fakülte’, ‘Yüksekokul’, ‘Konservatuvar’ ve ‘Meslek Yüksekokulu’ kategorilerinde ilk üçe öğrencilere, Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş tarafından ayrıca altın hediye edildi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>