ÇARŞI-PAZAR’DA BAYRAM HAVASI ESMİYOR!

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay’ın Dörtyol ilçesi pazarlarında Şeker Bayramı yaklaşmasına rağmen bayram havası esmiyor. Bayram yaklaşırken bayram alışverişine çıkan vatandaş ihtiyaçlarının ancak üçte ikisini karşıladıklarını ve diğer ihtiyaçlarına ise paralarının yetmediğini belirtiyorlar. Pazar esnafı ise bu bayram havasının olmadığını gelenlerin kuru kalabalık olduğunun altını çiziyorlar. Hükümetin güllük-gülüstanlık göstermelerine rağmen durumun öyle olmadığını belirtiyorlar. Artık bu hükümet gitmelidir. Yeni bir yönetim gelirse belki yaralarımızı sarar şeklinde ifade ediyorlar.

Hatay ilinin Dörtyol ilçesi pazarı bölgenin büyük pazarlarından olduğundan siyasi partiler çalışmalarını yürütürken, Pazar esnafını ziyaret ediyorlar. Vatan Partisi milletvekili adaylarından Mustafa Bebek, Nejla Öncü, Emrah Koçak ve Ali Erdem Köz, Dörtyol ilçesi Pazar yerini gezerek, bildirilerini dağıtıp, Pazar esnafının sorunlarını dinlediler. Adaylar Pazar çalışmasından sonra bir basın açıklaması yaptılar.

Mustafa Bebek (Vatan Partisi Milletvekili Adayı):

Bayram arifesinde pazarı gezdik. Vatandaş bize “Bayram arifesinde sizin burada dolaşıyor olmanız mümkün değildi” Vatandaş rahat, rahat pazarda dolaşmaktadır. Pazar yeri tenhadır. Ekonominin ne durumda olduğunun göstergesidir, bunun çözümünü Vatan Partisi olduğunu millete anlatıyoruz. Bütün sistem partileri denendi, milletimizin Vatan Partisi’ne kulak vermesini ve bizi izlemesini istiyorum. Şayet halkımız bize oy verir hükümet yaparsa, çözüm konusunda fikirlerimizi uygulama şansını yakalayacağız.

Nejla Öncü (Vatan Partisi Hatay Milletvekili Adayı.):

Dörtyol pazarını gezdik, insanların zor durumda olduklarını gözlerimizle gördük. İnsanlar bizlere “para, ekmek verecek misiniz?” diyorlar. Biz de Doğu Perinçek başkanlığında kurulacak bir hükümet ile vatandaşın ve esnafımızın sorunlarını çözeceğimizi söylüyoruz.

Ali Erdem Köz (Vatan Partisi Milletvekili Adayı):

Pazarı gezdik, ekonominin pazarcı esnafını üzdüğüne şahit olduk. Vatandaşın alım gücünün düştüğünü söylemekteler. Biz barışın, ekonominin ve çözümün Perinçek olduğunu anlattığımızda doğruluyorlar. Suriye ile dostluk antlaşmasının yapılması, sınırlarımızın yeniden açılarak, komşularımızla alışverişin sağlanması esnafımızın yarasını saracaktır. Vatandaş için ise iş alanları yaratacaktır.

Ali Ertan (Pazar Esnafı):

Ben yıllarımı esnaflığa verdim. Geldiğimiz nokta ise ekmeğimizi çıkaramaz duruma geldik. Para artırmayı bırakın, akşam masraflarımızı çıkaracak parayı kazanamıyoruz. Ekonomi bozuk, işlerimiz kötü, bayram olmasına rağmen millet alışveriş yapmıyor. Ödemelerimizi ödeyemez duruma geldik. Kredi kartlarımız ödenmiyor. Ne olacak bu esnafın hali? Ne olacak bu halkın durumu?

Meryem Akın (Alışveriş Yapan Vatandaş):

Gördüğünüz gibi üç çocukla pazara geldim. Bayram alışverişi için çıktım ama alacaklarımın ancak üçte birini alabildim. Gelirimiz az, giderlerimiz çok, olduğundan, fiyatların da yüksek olmasından ötürü

alacaklarımızı, başka bayrama bırakıyoruz. Çocuklarımızın ihtiyacını karşılayamıyoruz, yetkililerden rica ediyoruz, biz çözüm bulmaları gerekir.

Diğer görüştüğümüz esnaf ve vatandaşların bir kısmı sorun olmadığını söylerken, büyük bölümü ise artık bu hükümetin gitmesini istiyorlar.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>