GELECEK NESİLLER TERTEMİZ BİR ÇEVREYİ HAK EDİYOR

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Çevre Haftası’nda düzenlediği anlamlı etkinliklerle gelecek nesillere çevre duyarlılığı kazandırıyor.

HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 5 Haziran Salı günü Antakya Atatürk Anıtı önünde düzenlediği törenle başlayan Çevre Haftası etkinlikleri, HBB Atatürk Parkı’nda devam etti.

HBB Şehir Tiyatrosu, henüz hayatı öğrenme çağındaki çocuklara, doğayı korumanın öneminin anlatıldığı Mikrop adlı oyun ile çevre bilinci kazandırmaya yönelik önemli bir etkinliğe imza attı.

Tiyatro oyuncularının gösterisini büyük bir ilgiyle izleyen çocuklar aynı zamanda oyuna katılarak keyifli zaman geçirdi.

Etkinlik alanında, nesli tükenmekte olan canlıların insanların ortaya çıkardığı kirliliğe nasıl maruz kaldığını ortaya koymak üzere hazırlanan fotoğraf sergisi hem öğretmenlerin ve velilerin hem de çocukların ilgisini üzerine çekti.

Düzenlenen Çevre Haftası etkinliğinde kent temizliğine büyük önem veren ve Asi Nehri’ndeki kirliliğin ortadan kaldırılması için yoğun çaba harcayan HBB’nin gerçekleştirdiği hizmetlere dair de fotoğraflar yer aldı.

Hatay’ın ulusal ve uluslararası arenada en iyi şekilde temsil edileceği, şehrin bitki zenginliğinin tüm dünyaya tanıtılacağı büyük organizasyon olan EXPO 2021 kurulan stantla Çevre Haftası’nda tanıtıldı.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>