DEV KANALİZASYON İNŞAATI HIZLA İLERLİYOR

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi Genel Müdürlüğü(HATSU) tarafından yapılan Antakya 2. Grup Odabaşı-Güzelburç-Narlıca (Mobilyacılar Sitesi) Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı’nın hızla ilerlediğini belirtti.

Sağlıklı yaşam, temiz çevre ve gelecek için hayata geçen projenin muhtelif noktalarda devam ettiğini aktaran Genel Müdürlük, kanalizasyon şebekesi çalışması ile Odabaşı, Güzelburç ve Narlıca mahallerinin kanalizasyon hattı ihtiyacının karşılanacağını aktardı.

Etüt ve Plan Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında döşenecek 98 bin metre kanal şebekesinin 57 bin 500 metresinin döşendiğini açıklayan HATSU, maliyeti 37 milyon 363 bin TL olan dev çalışmaya 18 milyon 184 bin TL harcandığını açıkladı.

Söz konusu proje kapsamında 4 adet terfi merkezi ve 10 bin metre yağmursuyu hattı yapımı planlandığının altını çizen İdare, direkt Asi Nehri’ne deşarj olan Karaali, Kuzeytepe, Ekinci ve Narlı mahallelerinin atıksularını yapımı süren Küçükdalyan Narlıca Atıksu Arıtma Tesisi’ne ileterek atıksuyun arıtılmasını ve Asi Nehri’nin temizlenmesine katkıda bulunacağını bildirdi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>