Ak Parti Hatay Adayları Öz Geçmişi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

ABDULKADİR ÖZEL

Abdulkadir Özel 1979 doğumlu olup, ilkokulu Hatay/İskenderun, ortaokulu ve liseyi ise Hatay/Yayladağı İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra avukatlık stajını tamamlayıp avukat oldu. Öğrencilik yıllarında milli Gençlik Vakfı Ankara Üniversiteler Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü.  Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği kurucu genel sekreterliğini yürüttü.

Hukuk ve Değişim Derneği Danışma Kurulu üyesidir.

Tügva Yüksek İstişare Kurulu üyesidir.

Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti üyesidir. Bilişim sektöründe faaliyet gösteren bir şirketin yönetici ortağı olan Özel evli ve 4 çocuk babasıdır.

Halen AK Parti Genel Sekreter Yardımcılığı görevine devam etmekte Arapça ve İngilizce bilmektedir.

 

ABDÜLKERİM GÜVEN

20.10.1974 Doğumlu olan Av. Abdülkerim GÜVEN, ilkokulu İskenderun Kurtuluş İlkokulunda, Orta Öğrenimini İskenderun İmam Hatip Lisesinde, Yüksek Öğrenimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlamıştır. 2007 yılında Türk Patent Enstitüsünün düzenlediği sınavı kazanarak Marka vekili olmaya hak kazanan Av. Abdülkerim Güven 1999 yılından bu yana İskenderun’ da serbest avukatlık yapmaktadır.

Ak Parti Gençlik Kolları Kurucu Başkanı olarak aktif siyasi hayatına başlayan Güven, bir sonraki dönemde Ak Parti İlçe Yönetimine seçilmiş ve Teşkilatlardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı ve ardından Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

2007 Genel Seçimlerinde Ak Parti Milletvekili Aday Adayı ve 2011 Genel Seçimlerinde Ak Parti Hatay 9. Sıra Milletvekili Adayı da olan Güven, 2010 yılında Ak Parti Genel Merkezinin Türkiye genelinde düzenlediği Siyaset Akademisi’nde İskenderun Bölge birincisi olmuş ve başarı plaketini bizzat Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan almıştır.

Ankara’da bulunduğu dönemlerde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Bülteninde editörlük ve yazarlık yapmış olup, 1997 yılında Hukuki Araştırmalar dergisi yayın kurulunda bulunmuş olup hukuki konularda makaleler yazmıştır.

Ankara’ da Yüksek öğrenimi sırasında İskenderunlular Kültür Ve Dayanışma Derneği kurucuları arasında yer almış olup İskenderun İlim Yayma Cemiyeti Kurucusu üyesi Cihannüma Platformu Hatay Kurucularındandır. 2016 yılından beri ise İskenderun Cezaevleri İzleme Kurulu Başkanı olan Abdülkerim Güven Milletvekilliği Adaylığı için bu görevinden ayrılmıştır.

Av. Abdülkerim Güven Evli ve 3 çocuk babası olup orta derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir.

CEMİLE TUNA

CEMİLE TUNA 1995 yılında Hatay ilinin merkez ilçesi Antakya’da doğdu. 2013 yılında Hatay Osman Ötken Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Lise yıllarında AB Hayat Boyu Öğrenme COMENIUS programı kapsamında ‘Toplumsal Göç’ konusu üzerine çalışmaya başladı. Proje kapsamında gittiği İspanya-Tarragona VIDAL-I BARREQUER’ de ilgili konu üzerine sunum yaptı.

Toplumsal Göç, Göçmenlik, Sosyal Bütünleşme, Sosyo-Psikolojik ve Sosyo-Kültürel Entegrasyon, Göç ve Din konuları üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Sığınmacıların yaşam kalitesi üzerine saha çalışmaları yapıyor.

2013 yılında Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne burslu olarak yerleşti ve lisans programından mezun oldu. Lisans Eğitimi boyunca siyaset, kişisel gelişim, sosyal projeler ve girişimcilik ile ilgilendi, bahsi geçen alanlarla ilgili çeşitli üniversite ve sivil toplum örgütlerinin eğitim programlarına katıldı.

Üniversite yaşamında Hukuk Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği, Hürriyet ve Adalet Kulübü Başkanlığı ve KADEM Gençlik Kulübü Kurucu Başkanlığı bunların yanı sıra Doğuş Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi.

Eğitim hayatının yanı sıra farklı Afrika Su Kuyusu Projesi, Doğu’ya El Ver, TURMEPA Deniz Temiz, Kitap Toplama Kampanyası gibi birçok sosyal sorumluluk faaliyeti içinde yer aldı. Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı-Avrupa Birliği’nden proje eğitimi aldı.

İstanbul’da tamamladığı üniversite hayatında ÜniAk teşkilatlarında, partimizin ilçe yönetiminde ve il kademesinde çalıştı.

Mesleki anlamda Sağlık Hukuku, İnsan Hakları alanlarında çalışmalarını sürdürmekte olup, sosyal yaşamında Sosyal Politikalar üzerine araştırmalar yapıyor ve ile Etimoloji ilgileniyor.

KADEM Genel Merkez Genç KADEM’ de Kültür-Sanat Birimi Sorumlusu olan Tuna daha önce KADEM’ de Genç KADEM Proje Sorumlusu ve Genç KADEM Üniversite Kulüpleşme Sorumluluğu görevlerini üstlendi. KADEM I. Uluslararası Öğrenci Gençlik Çalıştayı Koordinatörlüğü, Medya ve İletişim Masası Moderatörlüğü, Genç KADEM Kıta Analizleri Paneli Afrika-Somali Panelistliği, II. Uluslararası Öğrenci Gençlik Çalıştayı Bilim ve Teknoloji Masası Moderatörlüğü, III. Uluslararası KADEM Gençlik Çalıştayı Semboller Masası Moderatörlüğü görevlerini üstlendi. KADEM’ i temsil ettiği Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP)’da Kültür-Sanat Komisyonu Sekretaryalığı görevini sürdürüyor.

‘Yeni Anayasa’da Kadın’ ve ‘Gençlerin Siyasetteki Rolü’ üzerine çalışmalar yapıp, ilgili konularda yazılar kaleme aldı.

Başbakanlık kurumu olan TİKA ile Balkanlara gidip projeye destek vererek Gönül Elçisi oldu.,

Hukukçular Derneği Genel Merkez Gençlik Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Tuna komisyonun Proje Sorumlusu aynı zamanda Hukuk Okulu-6 programının proje koordinatörü.

Hukukçular Derneği’nde Yeni Anayasa Çalıştayı’ na katıldı, ilgili konuda rapor yazdı.

Temasta olduğu sivil toplum örgütlerinden olan TÜRGEV’ de Hukukçular Platformu Çalıştayı’ na katıldı, TÜGVA’ dan ise Proje Yazma eğitimi aldı.

Yirmi iki (22) yaşında olan Cemile Tuna, 27. Dönem Ak Parti Hatay Milletvekili Aday Adayı.

CENGİZ YILDIZ-  TC:   45481193476  – CEP TEL: 0532 4838037  –  ÖZ GEÇMİŞ-

  • 1969 YILINDA HATAY (Altınözü) DOĞDUM. İLKÖĞRETİM, ORTA ÖĞRETİM HAYATIMI MERKEZ ANTAKYA İLÇESİNDE TAMAMLADIM.
  • 1987-1991 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDE DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ  (İŞLETME)  LİSANS,
  • ÇUKUROVA ÜN. “MUHASEBE-DENETİM” ALANINDA YÜKSEK LİSANSI
  • 2012-2014 DÖNEMİNDE ANADOLU ÜN. İLAHİYAT FAKÜLTESİ (Y.O) İLAHİYAT BÖLÜMÜNÜ TAMAMLAYARAK   MEZUN OLDUM.
  • ASKERLİK GÖREVİMİ AĞRI’DA YEDEKSUBAY ASTEĞMEN OLARAK YERİNE GETİRDİM.

İŞ DENEYİMİM:

  • BAŞBAKANLIK KAMU GÖZETİM KURUMUNA BAĞLI  “BAĞIMSIZ DENETÇİ”OLARAK YETKİLENDİRİLDİM.
  • MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİR–BAĞIMSIZ DENETÇİ ÜNVANIYLA BİRLİKTE FAALİYETİNE FİİLEN  (KENDİ İŞYERİMDE-BÜROMDA) DEVAM ETMEKTEYİM.
  • 18 YILDIR SAYIN MAHKEMELER VE BAŞSAVCILIK TARAFINDAN “YEMİNLİ BİLİRKİŞİ” OLARAK (MALİ-VERGİ UYUŞMAZLIKLARDA) FİİLİ OLARAK YAPMAKTAYIM.
  • “DENETİM KAYYUMLUĞU” KAMU GÖREVİNİ YÜRÜTMEKTEYİM. (MAHKEME KARARIYLA)
  • YMM VE MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEKTE BİRLİK PLATFORMU HATAY ŞUBESİ BAŞKANLIĞI,

SİYASİ HAYATIM:

  • AK PARTİ SİYASET AKADEMİSİ
  • 30 MART 2014 MAHALLİ İDARELER SEÇİMİYLE “ANTAKYA BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ, DENETİM KOMİSYON ÜYELİĞİ VE BAŞKANLIĞI,
  • HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ; ENCÜMEN ÜYELİĞİ, (2014-2015)

HUKUK VE İÇİŞLERİ KOMİSYON ÜYELİĞİ VE BAŞKANLIĞI,  (2015-2016-2017)

PLAN BÜTÇE KOMİSYON ÜYELİĞİ VE BAŞKANLIĞI, (2014-2015-2016-2017-2018)

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DENETİM KOMİSYON  ÜYE VE BAŞKANLIĞI, (2015-2016-2017-2018)

  • HATSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AK PARTİ ASIL DENETÇİSİ,
  • ÜNİVERSİTE YILLARINDA ÜLKÜ OCAKLARINDA RIZAİ İLAHİ VE İLAHİ KELİMETULLAH AMAÇLI MUKADDES DEĞERLERİ İÇİN HASBİ ÇALIŞAN VE YÖNETİCİ POZİSYONLARI,
  • ÖNCEDEN SAADET PARTİSİ SİYASİ İŞLER BAŞKANLIĞI, TEŞKİLAT BAŞKANLIĞI, YEREL YÖNETİMLERDEN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCILIKLARI, 1.SIRA İL GENEL MECLİS ÜYELİĞİ ADAYLIĞI,

DİĞER: (STK VB SİVİL KURULUŞLAR,  SOSYAL AKTİVİTELER)

  • KEMAL ÜNİVERSİTESİ “HAYVAN DENEYLERİ” ETİK KURULU  HATAY SİVİL ÜYELİĞİ.

(ENSAR VAKFI YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ,

(ÖNDER) HATİM DER YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ, HATAY (İMAM HATİP OKULLARI OKUL AİLE BİRLİĞİ KOMİSYON BAŞKANLIĞI,

HATAY İLİM-YAYMA CEMİYETİNİN  MUHASEBE VE MALİ MÜŞAVİRLİĞİ,

  • ÖNCEDEN TOKİ KONUTLARI SİTE VE BİNA YÖNETİM KURULUĞU BAŞKANLIĞI,
  • MERKEZ İLÇE ANTAKYA İMAM HATİP OKULLARI PLATFORMU (KOORDİNATÖRLÜĞÜ)(ÖNCEDEN).
  • (ÖNCEDEN) HATAY HABİBİNNECCAR ANADOLU KIZ İMAM HATİP LİSESİ OKUL AİLE BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI
  • HATAY TOBB PROJE İMAM HATİP LİSESİ OKUL AİLE BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI, (DEVAM EDEN)
  • HATAY SM. MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ÜST KURUL DELEGELİĞİ (TÜRMOB),
  • UZUN YILLAR SPORCU OLARAK FİİLEN YAPTIĞI TAEKWONDO VE MASA TENİSİ BRANŞLARINDA TERTİP KURULU ÜYELİĞİ  VE MASATENİSİNDE HATAY’I YILLARDIR FERDİ (40-49) VE  KURUM VE KURULUŞLARDA  HATAY’I TEMSİLEN TAKIM OLARAK (ANA FAALİYETLERDEN FIRSAT BULDUKÇA) TÜRKİYE ŞAMPİYONALARINDA BAŞARIYLA TEMSİL ETMEKTEDİR.
  • ÇOK İYİ DERECEDE ARAPÇA KONUŞABİLME VE OKURYAZARLIĞI,
  • İYİ DERECEDE ALMANCA
  • YEREL GAZETELERDE (VERGİ-MALİ VE SİYASİ KONULARDA) KÖŞE YAZARLIĞI,
  • HAFTANIN BİR KAÇ SAATİNDE PROJE KIZ İMAM HATİP LİSESİNDE GENÇLERİMİZE YÖNELİK (AKAİD – TEMEL DİNİ BİLGİLER- İSLAM KÜLTÜR VE MEDENİYETİ) DERSLERİNDE ROL MODEL KIVAMINDA GENÇLERLE BULUŞMALAR YAPMAKTAYIM.
  • EVLİ VE ÜÇ ÇOCUK BABASIYIM. .

 

ECRİN NAZLI İNAN(10)

1995 yılında Hatay’ın İskenderun ilçesinde doğdu. Amerikan kültür kolejlerinde Orta Öğretimini 2012 yılında tamamladıktan sonra Üniversite yaşamına 2014 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesinde başladı. Hali hazırda hukuk fakültesi 3. Sınıf öğrencisi olan Ecrin Nazlı İnan eğitim dönemlerinde Türgev’e bağlı yurtlarda kalmakta olup bu yurtlarda iletişim atölyelerinde aktif olarak  görevler almıştır. Her yıl 30.000 insanın yemek ihtiyacını karşılama projesini 2009 yılında daha 14 yaşındayken bir sosyal sorumluluk projesi olarak kabul edip ailesinin desteğini arkasına alarak geleneksel hale getirdi.Bu gelenek halen devam etmektedir. Ocak 2018 yılında Birlik Vakfı Batman Şubesinin yapmış olduğu “ YENİ TÜRKİYE VİZYONUNDA DOĞU VE GÜNEYDOĞUNUN KALKINMADAKİ ROLÜ “ projesinde Batman Şube Başkanı Hamdullah Tüzün’e projenin gerçekleştirilmesinde danışmanlık yapmıştır. Ecrin Nazlı İnan aynı zamanda Genç Müsiad Üyesi olup Müsiad’ın etkinliklerinde yer almaktadır. Ecrin Nazlı İnan 2018 sonlarında bitirmeyi hedeflediği Gençlik ve Madde Bağımlılığı ile ilgili 2 proje çalışması bulunmaktadır.Bu projelerini daha kurumsal olarak hayata geçirmek ülkesine ve Hatay’ımızın insanlarına hizmet etme amaçlı 24 Haziran 2018 yılında yapılacak olan Milletvekilliği seçimlerinde Milletvekilliği adayı olmuştur.

HACI BAYRAM TÜRKOĞLU

1 Aralık 1954’te Hatay Dörtyol Ocaklı’ da doğdu. Baba adı İsmail, anne adı Rukiye’dir.

Eczacı, İktisatçı, İlahiyatçı; Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirdi. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi ile İlahiyat Fakültesi ön lisans bölümlerinden mezun oldu.

Serbest eczacılık yaptı. 2 dönem Dörtyol Belediye Başkanlığı görevini üstlendi. Çok sayıda yardımlaşma derneği, vakıf ile spor kulüplerinin yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı görevlerinde bulundu.

“Bir Gün Gelecek” isimli şiir kitabının yanında çeşitli dergilerde makaleleri de yayınlandı.

24., 25. Ve 26. Dönemlerde Hatay Milletvekili seçildi. Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda görev aldı.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Türkoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

  1. Dönem AK Parti Hatay Milletvekili Adayı Hüseyin ŞANVERDİ 1963 yılında Reyhanlı’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Reyhanlı’da tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

1989 yılında kurduğu ithalat-ihracat şirketi ile ticarete atıldı. 1999’da çırçır ve prese fabrikası kurup pamuk, mısır ve buğday ticaretiyle uğraşmaya başladı.

1991 yılında Refah Partisi teşkilatında görev alarak siyasi hayata atıldı. 1994’te Refah Partisi’nden Reyhanlı Belediye Meclis Üyeliğine, 1996 yılında ise Refah Partisi Reyhanlı İlçe Başkanlığına seçildi.

1999 yılında Fazilet Partisinden Reyhanlı Belediye Başkan Adayı oldu ve dokuz adayın yarıştığı bu seçimde az bir farkla ikinci sırada yer aldı.

2001 yılında AK Partinin kurulmasıyla beraber AK Parti Reyhanlı Kurucu İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. 2004 yılında AK Partiden Reyhanlı Belediye Başkanlığına aday olduğu yerel seçimde oyların %38’ini alarak halkın büyük teveccühü ile belediye başkanı oldu. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde oyların %43’ünü, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde ise oyların %62’sini alarak ilçede üç dönem üst üste Reyhanlı Belediye başkanlığına seçildi.

2015-2018 yılları arasında Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini yürüttü.

1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde AK Partinin Reyhanlı’daki oyların %72’sini alması, 16 Nisan 2017 Halk Oylamasında Reyhanlı’da %74 Evet oyu çıkması ile Hüseyin ŞANVERDİ’ nin Reyhanlı AK Parti teşkilatıyla yaptığı çalışmalar taçlanmıştır.

İyi derecede Arapça bilen Hüseyin ŞANVERDİ, evli ve beş çocuk babasıdır.

 

Bitirdiği Kurs ve Programlar;

  • Halkla İlişkiler Eğitim Programı – Mart 2005, Hizmet ve Alım İhaleleri Kanunu Programı – Kasım 2006
  • Ak Parti Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı – Ocak, Şubat Mart 2008
  • Elektronik Bilgi Belge Yönetim Sistemi Programı – Mayıs 2008
  • Beden Dili Eğitim Programı – Eylül 2009
  • Ak Parti Siyaset Akademisi Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi Programı – Ekim, Kasım, Aralık 2009
  • Kamu İhale ve Kamu Mali Yönetimi Kontrol Kanunu Programı – Şubat 2010
  • Avrupa Birliği-Business School Of Netherland/Amsterdam BSN Programı – Mayıs 2011
  • Arapça Dili Eğitim Programı – Ekim, Kasım

HÜSEYİN YAYMAN

Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Hatay Kırıkhan’da doğdu.  Orta öğrenimini Kırıkhan’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde “Türkiye’nin Yönetim Sorunları ve Yeni Yönetim Paradigması” başlıklı teziyle tamamladı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde “Türkiye’nin İdari Reform Tarihi” başlıklı teziyle Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında pekiyi derecesi ile doktora unvanını aldı. Alanında ilk eser olan bu çalışma daha sonra kitap olarak basıldı.

Hüseyin Yayman, doktorasını tamamladıktan sonra bir süre ANAR Araştırma Şirketi ve SETA Vakfı’nda danışman/araştırmacı olarak çalıştı. SETA Vakfı yayınları tarafından birçok analizi ve eseri yayımlandı. Seçim ve propaganda konusunda AK Parti AR-GE Başkanlığı’nın düzenlediği toplantılarda konuşmacı olarak bulundu. Siyaset Akademisi programında Türkiye’nin Demokrasi Tarihi ve 2023 Türkiye Hedefi konularında konferanslar verdi.

Türk siyasal hayatı alanında akademik kariyer yapan Hüseyin Yayman, Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde uzun yıllar öğretim üyesi olarak çalıştı. Akademik ve bilimsel dergilerde çok sayıda siyasal analiz yayımlandı. Yayman, “AK Parti, milliyetçilik, Türkiye’nin toplumsal yapısı, Devlet reformu” alanlarında akademik bilimsel çalışmalarına devam etmektedir.

Üniversitedeki akademik çalışmaları yanında farklı gazetelerde siyasal analizler yazan Hüseyin Yayman, Hürriyet gazetesinde kısa bir süre köşe yazarlığı yaptıktan sonra Vatan gazetesine geçti. Yayman, çözüm süreci kapsamında başlatılan Akil İnsanlar Heyeti’nde yer aldı. TRT, NTV, Ülke TV, Habertürk ve CNNTÜRK televizyonlarında yorumculuk yaptı.

  1. Dönem AK Parti İstanbul Vekili olan Hüseyin Yayman 64. ve 65. hükümette Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Hüseyin Yayman’ın Türkiye’de Devlet Reformu ve Başkanlık Sistemi 2016 adlı kitabı Doğan Kitap tarafından yayımlanmıştır. Türkiye’de Devlet Reformu ve Başkanlık Sistemi kitabı 2017 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Yılın Araştırma-İnceleme Ödülü eseri ödülünü almıştır.

KUDRET ARTAN

Kudret ARTAN Hatay-Antakya 1995 doğumlu. İlköğrenimini Dr. Mustafa Gençay İlköğretim Okulu, ortaöğrenimini Mehmet Akar Ortaokulunda tamamladıktan sonra Kız Meslek Lisesi Selahattin Mıstıkoğlu’ndan mezun oldu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesine devam etmektedir. Halk Eğitim Merkezinde kısa dönemli İpek Şal Dokuma öğretmenliği yaptı. KADEM (Kadın ve Demokrasi Vakfı Gençlik Komisyonu) de yer aldı. Ak Parti Hatay İl Kadın Kolları Yönetim Kurulunda görev yaptı.

OSMAN TUZAN

Diyarbakır Ergani ilçesinde doğdum. 1991 yılında Dörtyol ilçesine yerleştik. Orta öğrenimimi Dörtyol ilçesinde tamamladıktan sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme ve Mustafa Kemal Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümlerinde eğitim hayatım devam ederken iş hayatına atıldım. 2008 yılından buyana Payas ilçesinde İşadamı olarak inşaat sektöründe bulunan Uzan, 2017 yılı Payas Spor Kulüp Yöneticiliği yaptım ve halen Kayra Spor Kulübü Onursal Başkanlığı görevimi sürdürmekteyim.

ÖZGEÇMİŞ

19.07.1982 tarihinde doğdum. İlkokul eğitimime 1989 yıllında Antakya Vali Teoman İlkokulu’nda başladım. Ortaokul ve Lise eğitimimi Antakya Osman Ötken Anadolu Lisesi’nde 2000 yıllında tamamladım. 2000-2004 yılları arasında Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum.

Evliyim. 3 çocuk annesiyim.

İş Deneyimi:

2004-2005 yılları arasında Hatay Barosu’nda stajyerlik yaptım.

2005-2007 yılları arasında Hatay Polis Meslek Yüksekokulu Hukuk Başlangıcı dersinde öğretmenlik yaptım.

2005 yıllından bu yana kendi iş yerimde serbest avukatlık mesleğini icra ediyorum.

Siyasi Çalışmalar:

2010 yıllında Antakya İlçe Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Sorumlusu olarak partimizde göreve başladım.

Yine 2010 yıllında Seçim İşleri Birimi’nde eğitimci olarak görev aldım.

2012 yıllında Ak Parti Hatay İl Başkan Yardımcısı ve Siyasi-Hukuki İşler Başkan Yardımcısı görevinde bulundum.

2015 yıllından bu yana Ak Parti Hatay Kadın Kolları İl Başkanlığı görevini sürdürüyorum.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>