HATAY BİRLİK VAKFI’NDAN 700 KİŞİLİK İFTAR

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

 

Hatay Birlik Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftarın yedincisi Ankara İlbank Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

Hatay’ın sosyal, ekonomik, kültürel ve diğer tüm değerlerini tanıtmak amacıyla 2011 yılında kurulan Vakıf iftarına

Ankara’da yaşayan Hataylılar katıldı.

Çok sıcak ve samimi bir ortamda geçen iftara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, vali Lütfullah Bilgin, eski Milletvekili Mehmet Şandır, geçtiğimiz günlerde emekliye ayrılan eski Danıştay Başsavcısı Halil Yılmaz, Yargıtay üyeleri Mehmet Durgun, Ömer Kerkez, Danıştay Uyesi Emin Sinmaz, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Kazım Arıcan ile çok sayıda bürokrat ve davetliler katıldı.

İftarda konuşma yapan Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer, 2011 yılında kurulan vakfın her geçen gün daha güçlü hale geldiğini belirterek, “Artık daha çok Hataylı hemşehrimizle biraraya geliyoruz. Ankarada yapılan Hatay günleri sayesinde Ankaralılar’ın Hatay’a olan ilgileri arttı” dedi. Vakfın 110 Hataylı öğrenciye burs verdiğini vurgulayan Aydeger, Hataylıların desteği ile bursiyer sayısını çok daha yüksek sayılara çıkarmayı , Ankarada bir Hatay kültürevi açarak sosyal dayanışmayı ve Hatayın tanıtımına katkıyı artırmayı hedeflediklerini, söyledi.

İftarda bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk de Vakfın organizasyonunda yüzlerce hemşehrisi ile biraraya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.

Bir Hataylı olarak, Hatay ile ilgili projeleri dikkatle takip ettiklerini anlatan Öztürk, “Sehrimizde hangi sıkıntı varsa çözmeye çalışıyoruz. Bu projelerden biri de Amanos Tüneli. Hatay’daki lojistiğe büyük katkı sağlayacak bu tünelin hayata geçirilmesini bekliyoruz. Payas ve Yumurtalık arasında çok önemli yatırım planlarımız var ve bunları da takip ediyoruz” dedi. Geçtiğimiz günlerde emekli olan Danıştay Başsavcısı Halil Yılmaz ve eski Hatay Milletvekili Mehmet Şandır da konuşmalarında Hatay’a katkıları nedeniyle Hatay Birlik Vakfı yöneticilerine teşekkür etti.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>