HATAY İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ GÖNÜLLÜ GENÇ SAĞLIK LİDERLERİ PROJESİ KAPSAMINDA “ERGENLERE YÖNELİK ÜREME SAĞLIĞI EĞİTİCİ EĞİTİMİ” DÜZENLEDİ

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

 

Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde Mustafa Kemal Üniversitesi, İl Milli eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İskenderun Teknik Üniversitesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığında yürütülen “Gönüllü Genç Sağlık Liderleri Projesi” kapsamında projenin akademik danışmanlarından Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Pınar Döner GÜNER koordinatörlüğünde Yrd. Doç. Dr. Kerem Han GÖZÜKARA (Ürolog), Doç. Dr. Mehmet Hanifi KOKOÇYA (Psikiyatrist), Yrd. Doç. Dr. İlay GÖZÜKARA (Kadın ve Doğum Uzmanı) ve Uzm. Dr. Havva Sümeyya KOKOÇYA’ nın eğitmenliğinde İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli projede yer alan Gençlik Çalışanlarına “Ergenlere Yönelik Üreme Sağlığı Eğitici Eğitimi” verildi.

“Ergenlere Yönelik Üreme Sağlığı Eğitici Eğitimi” ile Adölesan ve gençlere yönelik üreme sağlığı eğitimi verebilecek niteliğe sahip eğiticilerin yetiştirilerek “Gönüllü Genç Sağlık Liderleri Projesinde” aktif olarak görev alan bu eğiticilerin ergenlere, gençlere ve ailelerine yönelik üreme sağlığı konusunda gerekli eğitimi ve danışmanlık hizmetini verebilmeleri amaçlanmıştır.

Proje kapsamında eğitici eğitimine dâhil edilen sağlık personeline (Sosyal Hizmet Uzmanı, Hemşire, Ebe, Psikolog, Doktor, ATT, Sağlık Memuru) ve öğretmenlere (Rehber Öğretmen ve Sınıf Öğretmeni) gerekli danışmanlık ve eğitim hizmeti verebilecek niteliğin kazandırılmasıyla ergenler, gençler ve aileler eğiticilerimizin görev yaptığı İlçe Sağlık Müdürlüklerinde, Sağlıklı Hayat Merkezimizde ve okullardaki rehber öğretmenlerden danışmanlık hizmeti almaları hedeflenmiştir.

“Ergenlere Yönelik Üreme Sağlığı Eğitici Eğitimi” İl Sağlık Müdürlüğü’nün Davud-i Antaki Toplantı Salonunda İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı, Hemşire, Ebe, Psikolog, Doktor, ATT ve Sağlık Memuru ile Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Rehber Öğretmen ve Sınıf Öğretmeninden oluşan toplam 29 personele verildi. Gerçekleştirilen eğitim sonunda yapılan değerlendirmede projede yer alan gençlik çalışanları tarafından ailelere bu konuda hem danışmanlık yapılmasının hem de eğitimin verilmesinin elzem olduğu konusunda görüş bildirildi.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>