Atakaş’tan Başarı Reçetesi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Doğumdan ölüme çok uzun gibi görünse de var oluşa baktığımızda kısacık bir süre.

Niçin doğduk?

Yaşamın değeri nelerle anlam kazanır?

Yani, nefes almak, yemek, içmek, uyumak dışında neleri ifade eder?

Çok para kazanmak, insanı sınırsız mutlu eder mi?

Dünya haritalarının sınırları nın olması insanın varoluşunu değiştirir mi?

İnsan her yerde insandır, insan her yerde aynı biçimde soluklanır, aynı biçimde yaşam mücadelesi verir, aynı biçimde yaşamını anlamlaştırmaya içine mana katmaya çalışır.

Ve mutlak  ölür…..

Sonun da ölüm olan bir süreci kirli, yalan, çirkin ve hatta suça batmış bitirenlerin hiç ölmeyeceklerini farz ederek yanlış yaşadıkları kanaatindeyim.

Geçtiğimiz günlerde iş adamı Recep Atakaş, İskenderun Teknik Üniversitesinde Sn. Rektör Türkay Dereli’nin hazırladığı programda bir konferans verdi.

Konuşmasında çocukluğundan bu güne gelişine kadar ki anıları, ders aldığı hikâyeleri vardı.

Tecrübeyi önemsiyorum çünkü gençler bizden sonra önlerini görebilmeliler, bizden sonra ya doğru mirası bırakabilirsek yaşamın içine anlamlar yükleyebiliriz….

Ders sorularını verirseniz hazırı

Ders te kopya verirseniz çalmayı

Acı çekmeden para verirseniz asalaklığı, kendine ilke edinecek olan gençlere gerçek ve doğru öneri anahtarı.

Bana göre başarı reçetesi ….

 

Recep Atakaş

Gücü Bilgi Tayin Eder

Hızlı değişimin her alanda yaşandığı günümüzde ülkeler, kendi refah düzeylerini yükseltmek istemekte ve bunun içinde öncelikle kendilerini eğitim ve ekonomik alanlarda geliştirmeye çalışmaktadırlar.

Bu çabanın temel esasını, şüphesiz teknoloji üretebilen bilgiye sahip eğitilmiş toplumların varlığını oluşturmaktadır. Dünyanın küresel bir pazara dönüştüğü, ekonomi başta olmak üzere birçok alanda ülkeler arasında sınırların kalktığı ve bilginin gücü tayin ettiği günümüz dünyasında, bilgiyi üreten ve ürettiği bilgiyi teknolojik ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde ürüne dönüştüren toplumlar müreffeh ve güçlü ülkeler haline gelmişlerdir. Gelişmekte olan ülkeleri ve gelişmiş ülkeleri ,’Teknolojiyi üreten ülkeler ’ ve ‘Teknolojiyi satın alan ülkeler’ olarak ikiye ayırmak mümkündür.

Her yıl milyonlarca dolar ödeyerek, teknolojiyi transfer eden araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yeterince önem vermeyen ülkeler ‘Gelişmiş Ülkeler ’sınıfına bir türlü geçememekte ve küresel rekabette asla söz sahibi olamamaktadır.

Bunun için bilgiye sahip olmak ve bilgiyi teknoloji üretimine dönüştürebilmek için de üniversiteler de sanayi iş birliği şarttır.

Teknoloji Ve Geliştirme Merkezleri

Bu gün birçok üniversite de teknoloji ve geliştirme merkezleri kurulmuş olup, çeşitli alanlar da, girişimci iş adamlarımızla birlikte başarılı şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Önemli olan bunun daha sistematik hale getirilerek, bütün kurumlarımızda yaygınlaştırılmasıdır. Bunun en önemli koşullarından biri de üniversitemizin milletimizle bütünleşmesidir.

Ben bir sanayici olarak, ülkemin geleceğini düşünerek üzerime düşen bütün yükümlülüklerimi yerine getirmeye hazırım. Ben inanıyorum ki ülkemizde ki bütün sanayici ve iş adamlarımız buna hazırlar.

Sizleri Girişimci Görmek İstiyorum

Bu sözlerimin tek amacı tüm gençleri girişimci yapabilmektir. Çünkü maalesef ülkemiz de girişimci sayısı çok az. Artık dünya da devlet eliyle kalkınma bitti. Özel sektör ve girişimcilik çok önemli. Girişimci bir ruh ile mezun olan iyi eğitimli gençler kendiişlerini daha kolay kurarlar.

Bir işe girişimci olarak başladığınız zaman bazı zorluklar olacaktır. Sakın bunlar size zor gelmesin. Kolaya kaçmayın, umudunuzu yitirmeyin, çalışmadan, emek harcamadan gelinen nokta başarı sayılmaz. Kolay başarılan kolay kaybedilir. Heyecanınızı, hayallerinizi, paylaşacak arkadaşlar edinin. Yaptığınız işten heyecan duyun, sevdiğiniz işi yapın, insanlarla ön yargısız iyi iletişim kurun kararlı ve sabırlı olun, hayal kurun ama hayallerle iş yapmayın, işe başlamadan önce ayağınızı yere sağlam basın, çok çalışın, çok düşünün, insanların güvenini kazanın, dürüst olun başaramayacağınız hiçbir şey olamaz.

Yarınlarda Sizi İki Karar Bekliyor

İş Ve Eş Seçimi

Üç tarafı denizlerle çevrili çok güzel bir ülke de yaşıyoruz. Ülkemizin kıymetini hep bilelim. Turizm hayvancılık, sanayi, ticaret, alt yapı.

Yarın okulunuzu bitirdikten sonra sizleri iki önemli karar bekliyor, İş ve eş seçimi..

Kendinize güveniniz tam olsun, ister kendi işinizi yapın, ister kamuda çalışın, ister özel sektörde çalışın ne yaparsanız yapın görevinizi tam yapın. Birikimlerinizi yaptığınız işlere aktarın, işinize tam anlamıyla sarılın, sorumluluk alın, elinizi taşın altına koyun, bunu yaptığınız zaman hem kendinize, hem ailenize, etrafınıza ve ülkemiz ekonomisine büyük faydanız olacaktır. Sizlerde görevinizi yerine getirmenin huzurunu yaşayacaksınız. Bundan daha büyük mutluluk olamaz…

Sevmekten Zarar Gelmez, mutluluk Gelir  

Ülkenizi sevin, işinizi sevin, insanları sevin, tüm canlıları sevin, sevmekten zarar gelmez, mutluluk gelir. Yaşamın da amacı budur mutlu olmak etrafınıza ve ülkenize faydalı olmak, dolayısı ile tüm topluma faydalı olmaktır.

Cesaretli olun, hiçbir işi başaramam diye korkmayın, sosyal faaliyetlerde bulunun ve sosyal sorumluluklarınızı yerine getirin. Çünkü her vatandaşın ülkesine karşı yerine getirmesi gereken sosyal sorumlulukları vardır.

En Büyük Miras Eğitimdir

Yarın anne baba olduğunuz zaman çocuklarınızı en iyi şekilde eğitin. Çünkü dünya nın en büyük serveti olan çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras eğitimdir.

Sonuç olarak ben ülkemizin gençliğine güveniyorum. Tüm büyüklerimizde sizlere güveniyor. Sizler zeki çalışkan, dürüst, kendine güveni olan gençlersiniz. Bu ülkemizi en ısa sürede bizlerin getirdiği yerden daha yükseklere çıkaracaksınız. Ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine kısa zamanda getireceksiniz. Sizlere ömür boyu başarılar diliyorum, sağlığınıza dikkat edin, gençliğinizin kıymetini bilin ülkemizin kapısını açacak olan sizlersiniz…

Demiş…

Bana göre de hazırdan gelen her şey, kolaydan biter, emek en yüce değerdir  kalın sağlıcakla….

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>